Paaspop 2016: Sef staat ook solo prima zijn mannetje

...en is vastberaden iedereen te laten dansen

Jenny Janssens ,

Het is nog steeds stampvol in de Roxy, het publiek van Ronnie Flex en Lil’ Kleine is grotendeels blijven hangen en heeft eigenlijk zin in nog wel een feestje. En dat kunnen ze krijgen ook. Sef is naar Schijndel gekomen met maar één missie: Iedereen. Moet. Dansen.

HET CONCERT

Sef, Roxy, vrijdag 25 maart 

DE ACT

Met zijn album ‘In Kleur’ – met bijbehorend magazine – leverde Sef vorig jaar een super aanstekelijk, maar helaas ietwat ondergesneeuwde plaat af. Op die ene hit ‘Toch Houdt Ze Van Mij’ na, hoor je er eigenlijk niemand meer over. Zonde, want al doet Sef het over het algemeen beter in een samenwerkingsverband, zijn solo-werk mag er ook absoluut zijn.

HET NUMMER

Sef op Paaspop 2016

Sef op Paaspop 2016

Aan het begin van de set probeert Sef even te peilen welk album publieksfavoriet is: "Wie van jullie heeft mijn album ‘In Kleur’ gehoord?" De zaal juicht, maar als Sef vraagt wie er allemaal bekend is met zijn album ‘De Leven’, laat de Roxy toch nét wat meer van zich horen. Maar eigenlijk maakt het de rapper niks uit, want zijn respons is dat hij toch lekker doet waar hij zin in heeft. De meeste meezingers hoor je bij het nummer ‘De Leven’, maar stiekem gaat men toch ook wel heel erg los op zijn recentere hit ‘Toch Houdt Ze Van Mij’ die hij als laatste nummer van de set ten gehore brengt. 

HET PUBLIEK

…is gemiddeld erg jong, maar ook erg gewillig. Het gros bestaat uit meisjes en jongens met -18 bandjes, die overigens allemaal dansen alsof hun leven ervan afhangt. Iedere beat die Sef de tent in pompt, dreunt door ieders lichaam, waardoor het gewoonweg onmogelijk is om stil te staan. De tent is tot de nok toe gevuld, maar dat lijkt men er niet van te weerhouden om compleet los te gaan. 

HET OORDEEL

Ook al was er op het podium nogal weinig gaande – Sef stond eigenlijk alleen maar een beetje achter zijn laptop te dansen en te rappen – de sfeer in de Roxy was ontzettend aan. De rapper hoeft het niet te hebben van zijn spectaculaire show, maar zijn likeable uitstraling en catchy beats zijn exact de juiste ingrediënten voor een memorabele en dansbare hiphop-show op deze Paaspop-vrijdag. 

DE FOTO

Sef op Paaspop 2016

Sef op Paaspop 2016