Rectum Raiders vatten Paaspop in een klein uurtje samen

Feestje in de Thunderbolt en heel het festival is uitgenodigd

Tom Stienen ,

Een grote cowboy banjert het podium op en vol energie buldert hij lang zal hij leven door de boxen. De stagemanager krijgt een taart in zijn handen geduwd en een klein feestje speelt zich af onder de crew. De kaarsjes blaast hij uit terwijl de inmiddels volle rock n roll loods proost op de eerste biertjes van Paaspop 2016.

‘I would walk 500 miles’ klinkt in de laatste minuten naar het optreden in de Thunderbolt toe. Al wiegend met de heupen lopen de barvrouwen gewillig over de bar met strippalen. Een man van middelbare leeftijd pakt snel zijn mobiel om dit showtje te vereeuwigen. Zijn vrienden die wél bij de kids moeten blijven zullen flink balen wanneer dit filmpje in de groepsapp opplopt. 

Het startschot in de vorm van vuige gitaar klanken lost. De Schultenbraü klotst over het gezicht van de frontman. Met akelig strakke nethemden en glimmende basten is het duidelijk dat de Rectum Raiders het podium betreed hebben. Vorig jaar wisten deze Nijmegenaren het publiek omver te blazen met een combinatie van mannenliefde, goedkoop bier en over the top rock. Een formule die ook deze editie terug mocht komen.

Dat de band ondertussen geprobeerd heeft om Zwitserland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, past wel bij wat er zich in deze loods afspeelt. Een banaan crowdsurft, een fotografe wordt geschuurd door de man met het paardenmasker, en Captain America hangt in zijn onderbroek aan de strippaal. Niets is te gek, en laat dat nou precies het gevoel zijn waar de mensen voor naar Paaspop gekomen zijn. Douwe Bob zal morgen extra zijn best moeten doen, wil hij dit publiek overtuigen dat wij niet de Rectum Raiders hadden moeten sturen.

Het vat Schultenbraü wordt net als vorig jaar leeggespoten over de eerste rijen van het publiek. Handen vol mobieltjes filmen het glibberige spektakel dat zich afspeelt op het podium, de vloer en met strippalen gedecoreerde bar. Ook deze show zal in veel groepsgesprekken het onderwerp van de dag worden.

Waar het publiek bij een groot deel van dit optreden alleen in deze vochtigere rijen los gaat, weet een cover van Paul Elstak de hele Thunderbolt te laten springen. ‘I want to see a rainbow High in the sky’ buldert vanuit de kelen van het publiek over het festival terein. Lachende gezichten alom wanneer de zanger nog zegt op een vredeskruistocht met liefde als wapen zijn.

Deze show van de Rectum Raiders kent net als het festival zelf een hoop contrasten. Dit blijkt wel wanneer een ijsfontein tussen de billen van de paardmenender de finale vormt. Druipend van zweet en Schultenbraü neemt de band het applaus in ontvangst. Het is een raar feest in Schijndel en iedereen die in de Thunderbolt staat weet weer waarom ze naar Paaspop zijn gekomen.