Incubate 2016: Cul de Sac staat stijf van de Mike Krol-adrenaline Incubate 2016: Cul de Sac staat stijf van de Mike Krol-adrenaline

Die keer dat een man met een cape een moshpit bouwde

, Mabel Zwaan

Incubate 2016: Cul de Sac staat stijf van de Mike Krol-adrenaline

Die keer dat een man met een cape een moshpit bouwde

Mabel Zwaan ,

Mike Krols fiets was gejat en zijn hart was gebroken. Dat gaf de doorslag om zijn designcarrière te laten voor wat het is en zich vol op zijn muziekcarrière te werpen. Hij verhuisde naar Los Angeles, maakte een hoop fouten, maar niet veel later kwam in 2015 zijn album Turkey uit. Een plaat die hem ook in Nederland geen windeieren heeft gelegd: sinds London Calling vorig jaar stond hij tien keer in Nederland op te treden.

Concert: Mike Krol, Incubate Cul de Sac, 9 september 2016

Vorige week stond hij nog op festival Into The Great Wide Open, waar hij de zaal op zijn grondvesten deed schudden. Het publiek in de halfvolle zaal schudde echter niet mee. Maar goed dat Krol vandaag in de knusse Cul de Sac mag spelen, en het is daar dan ook binnen de kortste keren bomvol. Mike Krol in de herkansing.

Een verkleedpartijtje op Incubate?
Alles kan! Op de cover van album Turkey staat Mike Krol in een politiepakje ala The Village People, tijdens Incubate gooit hij het over een andere boeg. De band is gehuld in een Daltons meets Zorro meets Zwieber de Vos outfit. Streepjesshirts, cape masker… De hele rambam. De korte, krachtige rocknummers met poppy puntjes vliegen in een crimineel tempo om onze oren.

Waar is Zwieber?
Mike Krol staat beslist niet stil. Er zijn momenten dat je hem even kwijt bent en momenten dat je alleen maar een flits van een wapperende cape ziet. Of dan staat hij ineens naast je. Als een ware bandiet rolt, duikelt en springt hij over het podium. Hij klautert bovenop de basdrum en rent een keer of vijf het publiek in. De laatste keer tot aan het achterste van de kroeg, waar hij tussen het publiek door zigzagt terwijl het publiek de kabel vasthoudt. 

Wat zijn die vlekken op het plafond?
Voetstappen. Want de herkansing? Een dikke 10. Het publiek staat welgeteld anderhalve minuut stil, daarna is het zaaltje een kolkende massa. Diverse moshpits wisselen elkaar naadloos af en de adrenaline suist door iedereens aderen. 'I LOVE WHAT IS GOING ON HERE, JUST BE SAFE!', roept Krol het publiek in. 'HOU VAN JE MOEDER!', klinkt het antwoord vanuit het publiek, waarna het enthousiaste gebeuk volop verder gaat. De opzwepende, nummers bereiken hun letterlijke hoogtepunt als de crowdsurfers hun ding gaan doen en hun tenen het plafond aantikken. Een 100% geslaagde, tiende show in Nederland.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg