3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand augustus

, Redactie 3voor12 Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand augustus

Redactie 3voor12 Tilburg ,

Denk je aan de oogstmaand, dan denk je natuurlijk eerst en vooral aan festivals in de buitenlucht, maar met dank aan Little Devil en Extase is er in augustus ook binnen nog genoeg te beleven op concertgebied. Neemt niet weg dat je tevens ampel gelegenheid krijgt om je neus in de wind te steken, met het uiterst sympathieke lokale initiatief Woolstock als fraaie bekroning van de maand.

THE ADICTS – 4 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Net als vorige maand zou deze lijst een heel stuk korter zijn als Little Devil er niet geweest was. Al of niet in samenwerking met Mario's Metal Mania of 013 heeft dit rockcafé in augustus gemiddeld om de dag wel een concertavond gepland staan, waarop je regelmatig ook illustere namen aantreft. Zo mogen de Britse Kubrick-punkers van The Adicts deze dinsdag hun gloriedagen laten herleven.

MISTRAL + SOVEREIGN + WOOD + EXTREMITIES – 7 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Naast gevestigde acts tref je deze maand natuurlijk ook weer veel aanstormende talenten in het knusse achterzaaltje aan. Zo staat deze vrijdagavond in het teken van de nieuwe EP van Mistral, een plaatselijk progressief metalgezelschap dat voor de gelegenheid geruggensteund wordt door een drietal gelijkgestemde bands. De toegang is helemaal vrij, dus ga vooral eens een kijkje nemen.

INQUISITION + VILLAINY – 12 AUGUSTUS, EXTASE
Hoewel Little Devil tekent voor het leeuwendeel van de harde binnenoptredens deze maand, komt ook Extase in augustus weer tot leven. Zo vind je drie dagen na een matineuze bijeenkomst van hardcorecollectief Wolstad Verbond met onder meer Lifeless en Steel Nation een metalavond met Colombiaanse Incubate-alumnus Inquisition plus Villainy op het program. Bij zijn, meemaken.

THE INVICT + SHADE OF HATRED – 14 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
We blijven nog even in het extreme bereik met de EP-presentatie van het Bossche The Invict, dat deze vrijdag samen met Shade Of Hatred in de Devil aantreedt. Eerstgenoemde band put uit death, thrash en black voor zijn massieve geluidswal, laatstgenoemde voorziet de avond van een stevige melodieuze metalinjectie. Gaat dat zien, ook met een klein budget, want entree wordt niet geheven.

KRISIUN + APOPHYS + NEOCAESAR – 17 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
In samenwerking met het verbouwende 013 presenteert Little Devil deze maand een aantal grotere metalconcerten: zo komen de sludgemeesters van Crowbar de zesde langs, terwijl Cryptopsy en Psycroptic het achterzaaltje de tiende aandoen. Hekkensluiter is het befaamde Braziliaanse trio des doods Krisiun, dat vandaag samen met Apophys en Neocaesar op de trommelvliezen gaat beuken.

STADSWACHT: WAXAHATCHEE + STEVE GUNN + WOODS – 19 AUGUSTUS, EXTASE
Heb je vervolgens even genoeg van al dat metalige geweld? Dan voorziet Stadswacht in een lichter, maar daarom niet minder enerverend programma, bestaande uit Waxahatchee, Steve Gunn en Woods. Of men nu door Pitchfork in de lucht gestoken wordt, relaties onderhoudt met Kurt Vile en The War On Drugs of zonnige retropop maakt: de Nederlandsche Hipstervereeniging keurt dit goed.

MDC + MILKMAN – 21 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Een stuk minder hip, maar wel bijzonder rap is het Amerikaanse MDC, dat al sinds het begin van de jaren tachtig zijn razende hardcore/punk met provocerende teksten op de wereld loslaat. Vandaag kun je deze legendarische bende in levenden lijve aan het werk zien in ons eigenste Little Devil, gesteund door de onverwoestbare stamgasten van Milkman, die het gas er ook gaarne op houden.

BIER IN DE TUIN – 23 AUGUSTUS, BAKKER
Toegegeven, dit is natuurlijk in de eerste plaats een bierevenement, maar aangezien er ook een drietal door onze 3voor12-afdeling aangezochte acts zullen optreden, mag dit festijn toch niet in dit lijstje ontbreken. Meer informatie over de dag en de toffe artiesten Yassine Belghanch, Dennis Wels en Bridget And The Goldfish vind je hier. 'Support your locals' en kom gewoon gezellig langs.

ALLAH-LAS + JACCO GARDNER + EERIE WANDA – 25 AUGUSTUS, NATUURTHEATER OISTERWIJK
Voor nog meer buitenpret kun je twee dagen later terecht in Natuurtheater Oisterwijk – sterker nog, als je niet vies bent van een beetje jazz kun je er één dag later al naartoe voor Eric Vloeimans' Gatecrash met gitarist Jorrit Westerhof. Ben je echter meer gecharmeerd van een stevige portie frisse indie, dan bieden Allah-Las, Jacco Gardner en Eerie Wanda alles wat je kleine hartje begeert.

WOOLSTOCK 2015 – 28 EN 29 AUGUSTUS, ERGENS IN EEN WEI
Heb je genoeg van alle grote vervuilende festivals en hunker je naar een intiemer alternatief? Dan staat Woolstock in het laatste weekend van augustus voor je klaar om je met een breed programma, waaraan talloze lokale helden hun bijdrage leveren, ergens in een wei bij Tilburg te verrassen. Na de geslaagde eerste editie van vorig jaar wordt het ook deze keer vast weer een heel memorabel feest.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg