Nieuwe stapavond Soul City debuteert in De Stadskelder

Avond in teken van oude funk, soul en latin

Bas van Duren ,

Een avond helemaal gevuld met oude funk, soul en latin muziek. Dat moet Soul City worden dat aanstaande vrijdag haar debuut beleeft in De Stadskelder. De kleine locatie onder het City Hotel werd eerder in september al tijdens Incubate als podium gebruikt voor bands, het blijkt echter dus ook geschikt te zijn voor dansavonden. 3voor12/Tilburg sprak met Soul City mede-oprichter Etienne Liem.

"Soul City is geboren uit de behoefte aan een goed soul- en funkfeestje", vertelt Etienne Liem. "Samen met een jeugdvriend heb ik de avond opgericht in de stijl van de Legends-avonden in Paradiso waar wij samen ook vaak naartoe gaan. Legends staat altijd in het teken van vintage funk, soul en disco en dat is precies wat wij in Tilburg ook wilden doen, maar dan in het klein."

En klein, dat gaat het worden: De Stadskelder dat op de Korte Heuvel onder de City Hotel zit, heeft een maximale capaciteit van 150 man. Geluid, lampen en natuurlijk de dj's, dat moet Soul City zelf regelen. Liem: "Er waren een aantal opties voor locatie, maar De Stadskelder heeft altijd in mijn achterhoofd gezeten. Ik kwam daar vroeger vaak ook naar wat toen nog 'De Kelderclub' heette, dat was meer op house gericht. Wij gaan er wat moois van maken met als headliner Rob Manga die zelf ook op Legends draait en zeker in de Randstad wordt gezien als de allerbeste dj op het gebied van funk en soul. Daarnaast hebben we Tilburg's eigen DJ Sueside. Die heeft een heel huis vol vinyl en bij elke plaat kan hij een mooi verhaal vertellen. Tot slot hebben we ook nog een lokaal talent in de vorm van Superlessy."

De kaartverkoop gaat goed volgens Liem: "Natuurlijk hoop je al gelijk dat je vanaf het moment van onthullen uitverkoopt, maar dat was te optimistisch gedacht. Nu gaat het gestaag en denk ik dat het aan de deur uitverkocht zal raken." Voor een debuterend feest lijkt de prijs van 10 euro misschien aan de hoge kant, maar de Tilburger heeft daar een verklaring voor: "Het ligt aan de doelgroep. Ik organiseer tevens Yo Brrrap waar wat jonger publiek op afkomt en de prijs lager ligt. Voor Soul City gaan we uit van mensen tussen de 25 en 40 die een baan hebben en geld hebben te besteden. Belangrijker nog: wat je voor die tien euro krijgt is het zeker wel waard."

Dat er in Tilburg al een feest bestaat met als hoofdmoot oude funk en soul in de hoedanigheid van De Gin Gin, dat zegt Liem niet zoveel. "Ik heb er wazig van gehoord, maar zeker niet op het moment dat ik de behoefte had om Soul City te organiseren", zegt hij lachend.

Soul City vindt plaats in De Stadskelder op vrijdag 10 oktober en begint om tien uur. Line-up bestaat uit DJ Rob Manga, DJ Sueside en Superlessy. Kaarten kosten 10 euro per stuk en zijn via Ik Ben Aanwezig te bemachtigen.