Nieuwe toetsenist voor Textures Nieuwe toetsenist voor Textures

Tilburgse metalband weer compleet

, Hans Dehing

Nieuwe toetsenist voor Textures

Tilburgse metalband weer compleet

Hans Dehing ,

In januari nam zanger Eric Kalsbeek de beslissing om Textures de rug toe te keren om zich op zijn familie en zijn werk te richten. Koud drie maanden later stapt ‘synths en samples maestro’ en oerlid Richard Rietdijk op. Nu er vervangers zijn gevonden en de stof is gaan liggen, praten we bij met gitarist/zanger Bart Hennephof.

Tilburgse metalband weer compleet

Het Brabantse Textures heeft in korte tijd twee klappen te verwerken gekregen. In januari van dit jaar neemt zanger Eric Kalsbeek de beslissing om de band de rug toe te keren om zich op zijn familie en zijn werk te richten. Koud drie maanden later stapt ‘synths en samples maestro’ en oerlid Richard Rietdijk op. Hij wil zich bezig gaan houden met nieuwe projecten. Inmiddels zijn de vervangers ingewerkt en kan de band er weer vol tegenaan. Als bruller is, op voordracht van Kalsbeek, Daniël de Jongh (ex CiLiCe) aangetreden en een nieuwe toetsenman werd gevonden in Uri Dijk, die al eerder als invaller met de band had gewerkt. Nu het stof is gaan liggen praten we bij met gitarist/zanger Bart Hennephof.

Richard was de tweede in korte tijd die het bijltje er bij neergooide. De taal op jullie website bleef strijdvaardig maar is het voortbestaan van Textures ooit in gevaar geweest?

"Het vertrek van twee leden was een grote schok voor heel de band natuurlijk, maar meteen nadat weg waren hebben we met de band samengezeten over hoe verder te gaan. Het was meteen al duidelijk dat iedereen metéén doorwilde. Op welke manier en hoe we het aan zouden pakken qua nieuwe leden wisten we niet precies maar we wisten zeker dat we niet zomaar een punt achter deze band konden zetten, daarvoor is de muziek ons gewoon te waardevol."

Staat het vertrek van Richard in verband met dat van Eric dat je weet?

"Het vertrek van Eric zal Richard misschien wel sneller hebben doen beslissen, maar ik geloof dat hij er al een tijd mee zat. En dan is het het beste om gewoon eerlijk te zijn en te stoppen op het punt waarop je denkt dat het genoeg is geweest. Dat heeft hij gedaan, en net als bij Eric vinden we het natuurlijk niet leuk, maar we respecteren hun beslissingen."

Uri heeft jullie afgelopen zomer bijgestaan tijdens de festivals waar jullie gespeeld hebben. Hoe zijn jullie met hem in contact gekomen? Via de oproep op jullie website?

"Uri heeft in het verleden met Ethereal het podium gedeeld met de oude band van Daniël, Cilice. Zij kenden elkaar dus al. Daniël heeft Uri toen aan ons voorgesteld en daarop hebben wij contact opgenomen met Uri."

Fortarock in Nijmegen was jullie eerste optreden met Daniël. Hoe is dat bevallen van beide kanten?

"Het was een hele klus om in zo korte tijd een goede show neer te zetten met twee nieuwe leden (het was ook de eerste show voor Uri), maar het ging perfect! Goede show, Daniël en Uri in hun sas, goed publiek, en zelfs Eric en Richard kwamen kijken naar deze show. Het was dus een heel bijzondere ervaring! Het was wel een vreemde ervaring met die twee gasten in het publiek, maar van beide kanten zijn er ‘no hard feelings’ dus iedereen genoot!"

Twee nieuwe mensen in de band, gaat dat een effect hebben op het bandgeluid?

"Het is natuurlijk nogal wat als twee van de zes bandleden vervangen worden. Daniël en Uri hebben een andere muzikale bagage dan Eric en Richard, maar ze kennen natuurlijk ook het oude materiaal van Textures. Het is nooit de bedoeling van de band geweest om een totaal nieuwe weg in te slaan. Je moet het dus meer als een toevoeging zien dan als een verandering. Op dit moment zijn we al volop bezig met het schrijven van de vierde borst maar nat voor een volgende ultra heavy plaat, die rond zomer volgend jaar zal uitkomen!'"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg