3VOOR12/Tilburg stelt voor: Meldy Peaches 3VOOR12/Tilburg stelt voor: Meldy Peaches

‘’We slaan een nieuwe richting in, de weg terug is doodlopend’’

, 3VOOR12/Tilburg

3VOOR12/Tilburg stelt voor: Meldy Peaches

‘’We slaan een nieuwe richting in, de weg terug is doodlopend’’

3VOOR12/Tilburg ,

Net terug van een intensieve tour - waarin meer dan 2500 kilometers in vijf dagen werden afgelegd – om vervolgens in Amsterdam en Bremen als support act van Wolf Eyes te spelen. Zo kan het gaan met Meldy Peaches en in een nieuwe bezetting wordt het tijd om deze Tilburgse act weer aan het Tilburgse publiek voor te stellen.

‘’We slaan een nieuwe richting in, de weg terug is doodlopend’’

Net terug van een intensieve tour - waarin meer dan 2500 kilometers in vijf dagen werden afgelegd – om vervolgens in Amsterdam en Bremen als support act van Wolf Eyes te spelen. Zo kan het gaan met Meldy Peaches en in een nieuwe bezetting wordt het tijd om deze Tilburgse act weer aan het Tilburgse publiek voor te stellen.

HOE IS DE BAND ONTSTAAN?
De band ontstond in 2007 en maakte destijds onderdeel uit van het noisecollectief Vatican Analog. Na een periode van stilte keren we terug uit de Moldyworld met een nieuwe bezetting. Helaas waren Kiki King Kong en Donny Durum Doesn’t Drum teveel verschimmeld en moesten achter blijven. Deze plaatsen worden inmiddels ingenomen door Goldy Locks en DAR 667. Met de komst van deze nieuwe leden werd gekozen voor een andere vorm zonder Vatian Analog. Achter de schermen wordt Meldy Peaches bijgestaan door Bas Welling, beter bekend als Rioteer die al vanaf het eerste moment de productie deed voor de band.

HOE ZIJN JULLIE AAN DE BANDNAAM GEKOMEN?

Onze inspiratie halen we uit klassieke sprookjes, jaren 50 rock 'n roll en cut-up jazz. Gefreakte elektronica en noise zijn nog steeds belangrijke ingrediënten, maar geen hoofddoel meer op zich. Voor de performance zijn onder andere elementen uit het Japanse 'gothic lolita' en een jaren 50 Betty Page-achtige stijl inspirerend. Lief en onschuldig met een donker randje. Al deze elementen samen worden voor ons vertegenwoordigd in de naam Meldy Peaches. De naam is dan ook niet bedacht, maar ontstaan.

WAT VOOR MUZIEK MAKEN JULLIE?

Op muzikaal gebied willen we laten zien dat Meldy Peaches meer is dan een vijftien minuten noise-act. Dit heeft ertoe geleid dat performance en muziek nu naadloos op elkaar aansluiten. Dit was met de vorige bezetting onmogelijk. Meldy Peaches is nu meer dan ooit als een sprookje, maar dan wel eentje op de grens van verleidelijk en angstaanjagend.

WAAR REPETEREN JULLIE?
Een Meldy Peaches optreden valt niet te repeteren.

WAT HOPEN JULLIE MET DE BAND TE BEREIKEN?

De komende tijd hopen we nog veel liveshows te doen, een tour in Japan en we werken hard aan onze eerste vinyl release.

ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?
We zijn net terug van een intensieve tour door Noorwegen, Denemarken en Duitsland. Op dit moment zijn we bezig met de planning van de volgende tour. Daarnaast werken we hard aan onze eerste vinyl release. Deze moet klaar zijn voor onze volgende tour na de zomer. We dagen onszelf graag uit door te spelen op locaties waar mensen ons niet verwachten.

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1 HIT EN WAAROM?
Beide zijn totaal irrelevant. Wij geloven maar in één aanpak en dat is onze eigen aanpak!!! Meldy Peaches is er niet om te voldoen aan iemand zijn verwachtingen. Laat staan zich aan te passen aan het format van een nummer 1 hit.

WAT VINDEN JULLIE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE?
De Tilburgse muziekscene lijkt tamelijk ingeslapen op dit moment. Van diegene die claimen het alternatieve geluid in Tilburg te vertegenwoordigen, lijkt alleen nog een pose over te zijn. Dat is jammer, want er zijn ook genoeg initiatieven die de Tilburgse muziekscene wel interessant kunnen maken. Echter het lijkt wel of steeds dezelfde mensen de aandacht op eisen. Het zou goed zijn als ook gekeken wordt naar datgene wat zich buiten het gezichtsveld bevindt.

WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE IN DE GATEN HOUDEN?

Live is Meldy Peaches als een wilde achtbaanrit waarin de grenzen tussen band en publiek vervagen. We creëren een andere realiteit waarin het publiek wordt meegenomen en deel uit maakt van de wereld die wij op dat moment creëren. Meldy Peaches is geen bandje wat je gaat bekijken, maar wat je gaat beleven.

WAT WILLEN JULLIE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGSE PUBLIEK?

Meldy Peaches slaat een nieuwe richting in, de weg terug is doodlopend!!!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg