3VOOR12/Tilburg tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand februari

Tjeerd van Erve, Wouter de Waal en Jesper Davits ,

In Friesland bestaat bij elk golfje vries de hoop op een elfstedentocht, en de kou is er. In een wijzer hart van Brabant zoekt men dan de warmte op, binnen. 3VOOR12/Tilburg biedt daarin weer graag een helpende hand. Een selectie van verwachte dooi in de maand februari.

Deze concerten mag je niet missen in de maand februari

In Friesland bestaat bij elk golfje vries de hoop op een elfstedentocht, en de kou is er. In een wijzer hart van Brabant zoekt men dan de warmte op, binnen. 3VOOR12/Tilburg biedt daarin weer graag een helpende hand. Een selectie van verwachte dooi in de maand februari.

SAXON & ICED EARTH - 3 FEBRUARI 2009, DOMMELSCH ZAAL 013 
Liefhebbers van klassieke heavy metal mogen dit dubbelconcert natuurlijk niet missen: twee giganten in het genre die beiden een show van meer dan anderhalf uur weggeven. Maar Saxon en Iced Earth hebben dan ook meer dan genoeg materiaal bij elkaar gesprokkeld gedurende de ruim dertig respectievelijk twintig jaar die ze achter de rug hebben. Saillant detail: beide bands hebben met hun recentste plaat de album top 100 weten te bereiken. Waaruit blijkt dat de aanhouder wint (en hoe trouw het metalpubliek zijn goden vereert). Onze eigen thrashers van Outburst hebben trouwens de eer deze zwaar metalen avond te openen. Dus trek die leren broek aan, haal die studs en spikes tevoorschijn en begeef je (het liefst op je motormobiel) naar 013!

THE WALT - 5 FEBRUARI 2009, CUL DE SAC 
Het ter ziele gaan van het indielabel Zabel is gelukkig niet het einde gebleken van de Utrechtse aanwas van leuke indiebandjes. Met leden van andere bands als We vs. Death en Kismet, sowieso een ervaren band. Maar belangrijker, ook een leuke band die ergens doet denken aan een mix van de huidige Britse golf met At The Drive-In. Lekker melodieuze post punk (omdat het een naam moet hebben) die je voorttrekt en in beweging zet.

MY CAT IS AN ALIEN - 6 FEBRUARI 2009, BAT CAVE 013 
De hoofdact van deze Vatican Analog-avond komt uit Italië. Met hun Turijnse drones en noise zullen zij de Bat Cave zeker met de nodige warmte vullen. In 2000 stonden de heren al eens in de grote zaal van 013, als het voorprogramma van Sonic Youth. Dat was toen een indrukwekkende geluidsmuur, die waarschijnlijk in de Bat Cave alleen nog maar meer tot zijn recht gaat komen. Thurston Moore (van het eerder genoemde Sonic Youth) is fan, en op 6 februari kun je begrijpen waarom.

THRASHCANS FRIDAY THE 13TH - 13 FEBRUARI 2009, LITTLE DEVIL 
Waar beter vrijdagavond de dertiende door te brengen dan in Little Devil? Dit rawk ’n roll café heeft voor de gelegenheid een (afval)blik van vier bands opengetrokken om jou te vermaken met een mix van death/thrash (Unas), hardcore/metal (Wasted Bullet, My City Burning) en ander agressief metaal (Assassinated). Gratis en voor niks te bezichtigen vanaf een uur of acht, dus geen financiële barrière die je belet deze ongeluksdag in stijl te vieren.

DEVIL WENT BACK WENT SOUTH - 14 FEBRUARI 2009, LITTLE DEVIL 
Ook zo’n zin om Valentijnsdag in warme zuidelijke sferen door te brengen? Dan kun je wederom terecht in Little Devil, waar BA!L en Southern Werewolf Farm je trakteren op southern rock, al dan niet gecombineerd met stoner- en hardrock. De romantisch ingestelde roodnek weet genoeg. En hoeft ook nog eens niets te betalen om deze twee sfeervolle bands te bezichtigen. Wat kan het leven toch eenvoudig en mooi zijn.

AVONTUURLIJKE MUZIEK: YOHIMBE BROTHERS - 18 FEBRUARI 2009, PARADOX 
Dat Vernon Reid al sinds jaar en dag de gitarist van Living Colour is, is uiteraard bekend. Dat dit niet het enige is dat hij doet waarschijnlijk niet. Een van de andere muzikale projecten waar hij onderdeel van is, staat deze avond in Paradox; Yohimbe Brothers. Hierin wordt het fijne van de scratch wereld gecombineerd met het schone gitaar werk van Reid. De wrijving die deze combinatie met zich meebrengt geeft een warm jazzy hiphop geluid. Hier kan de bevroren ijssnor mooi even bij ontdooien.

ACOUSTIC LADYLAND - 20 FEBRUARI 2009, PARADOX 
Een band die jazz speelt als of het punk is, vrij en zonder grenzen met de spirit van RnR. De Engelse heren van akoestiek Ladyland laten zich in hun muziek beïnvloeden door de pioniers uit alle moderne muziekstromingen, van Coltrane tot Hendrix. Dit kan niet anders dan tot een warme mix leiden. Wederom een mooie gelegenheid om van de kou te vluchten.

CARNAVALTIEF - 20 EN 21 FEBRUARI 2009, CUL DE SAC
Voor iedereen die carnaval wil ontvluchten, biedt Cul de Sac de uitkomt! Zij laten twee dagen lang de tofste bandjes zien die Tilburg op dit moment rijk is. Zo is er de harde rock van Hooghwater, pop/rock van all-starformatie Daybroke en singer/songwriterpareltjes van Landmark 105, rondom zangeres Liesbet. Kortom, het lijkt erop de 3VOOR12/Tilburg de carnaval dit jaar maar een jaartje over slaat...

PETER GREEN AND FRIENDS - 22 FEBRUARI 2009, KLEINE ZAAL 013 
Buiten is het carnaval en binnen zingt de blues. Ooit was Peter Green de gitaar beu, liet hij zijn nagels groeien en ging hij in de voortuin van zijn moeder wroeten. Gelukkig heeft hij de duivel weer omgehangen, want in de tijd van zijn afwezigheid van de podia heeft hij een legendarische status gekregen. De schrijver van de Fleetwood Mac klassieker Oh Well is terug, en hopelijk nog beter dan ooit.

013 HIPHOP PRESENTS: OSDORP POSSE - 27 FEBRUARI 2009, KLEINE ZAAL 013 
De nieuwe hiphop avond van 013 trapt goed af met de grondleggers van de nederhop op het podium. Def P en de mannen staan al jaren garant voor een spetterende live show, en ook nu zullen ze de Kleine Zaal op zijn kop zetten. Zeker nadat deze opgewarmd zijn door de regionale heren van onder andere KGV en Van Kwaad Tot Erger. Een garantie voor een leuke hiphop avond.