Zaterdag: Pantha du Prince brengt Kleine Zaal in zwoele extase Zaterdag: Pantha du Prince brengt Kleine Zaal in zwoele extase

Na anticlimax van Disinvectant brengt Pantha du Prince welkome afwisseling

, Jesper Davits,

Zaterdag: Pantha du Prince brengt Kleine Zaal in zwoele extase

Na anticlimax van Disinvectant brengt Pantha du Prince welkome afwisseling

Jesper Davits, ,

Knopjesporno is er in alle formaten. Zoveel is wel duidelijk bij de dj's Disinvectant en Pantha du Prince. De ene (Disinvectant) voegt zoveel mogelijk toe aan zijn muziek, wat leidt tot een anti-climax. Terwijl de ander (Pantha du Prince) met zijn 'minimale' techno de Kleine Zaal wel naar een climax weet te leiden.

Na anticlimax van Disinvectant brengt Pantha du Prince welkome afwisseling

Soms heb je van die acts dat je denkt, wat moet je ermee? De Birminghamse dj Disinvectant represent de dubstep scene. Of je daar blij mee moet zijn, mag je je afvragen. Deze Just Jack look-a-like perst uit zijn Dinky Toys machine de meest galmende tonen op de meest eentonige beats. Op zich wel knap dat hij kan toveren met een speelgoedapparaat voor achtjarigen, maar of je daar nu als luisteraar vrolijk van wordt, nou nee. Misschien wel die ene dronken kerel die zeer geforceerd de robot te dansen, maar verder is de zaal aardig leeg gelopen na het optreden van Crippled Black Phoenix. Na een kleine twintig minuten begint het bij uw recensent zelfs zodanig op de zenuwen te werken dat hij verlangt naar een adempauze. Vandaar dat hij de Kleine Zaal vroegtijdig verlaat en denkt: Liever 'Just' Jack... Pfff alweer zo'n knopjespurist. Dat is de eerste gedachte wanneer dj Pantha du Prince achter zijn dj-set deelneemt. Na een rustige, stuwende intro valt de beat op de juiste plek. Minimal techno heet dat. Een lekkere, zwoele sexy beat, die ervoor zorgt dat de Kleine Zaal wel gaat dansen. Langzaam stroomt het publiek binnen en geniet van de kale beats, met minimale opvulling van deze Duitse dj. Hij weet dit gaandeweg het hele optreden vast te houden, zonder verder voor verrassingen te zorgen met up-tempo toepassingen. Disinvectant deed eerder het tegenovergestelde en bereikte daar een anti-climax mee. Bij deze mag dus geconstateerd worden dat Mein Herr du Prince de Duitse autobahn met een tevreden gevoel tegemoet kan rijden.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg