Zaterdag: Belgische bescheidenheid en Amsterdamse arrogantie in lege Little Devil Zaterdag: Belgische bescheidenheid en Amsterdamse arrogantie in lege Little Devil

Kazuamsumaki kan de zaal niet volspelen, Furio kan de zaal wel leegspelen

, Jornt Buijs, Marjolein de Vliegher,

Zaterdag: Belgische bescheidenheid en Amsterdamse arrogantie in lege Little Devil

Kazuamsumaki kan de zaal niet volspelen, Furio kan de zaal wel leegspelen

Jornt Buijs, Marjolein de Vliegher, ,

Het bescheiden Kazuamsumaki uit België probeert met een instrumentale set het publiek van ZXZW te overtuigen, maar ze kunnen beter nog even door blijven repeteren. Het duidelijk meer ervaren Furio weet muzikaal wel te overtuigen, maar weet dit af te breken met Amsterdamse arrogantie.

Kazuamsumaki kan de zaal niet volspelen, Furio kan de zaal wel leegspelen

Een geluidsman, een stagemanger, de barman, twee groupies, twee recensenten een fotograaf en vier Belgen; dat is de volledige inhoud van Little Devil als om negen uur Kazuamsumaki begint. Little Devil is klaar voor ZXZW maar ZXZW nog niet helemaal voor Little Devil blijkbaar. De vier Belgen die in de zaal staan, zijn overigens de band Kazuamsumaki. Volgens de ZXZW-gids dé nieuwste sensatie als het gaat om Belgische indierockbands. Omdat we de gids dit weekend tot bijbel hebben benoemd geloven we het gelijk en schroeven we de verwachtingen nog maar wat op. Van die sensatie blijkt op het podium weinig over. Ze staan erbij alsof ze in een repetitieruimte staan, allemaal naar het midden van het podium gedraaid. De beide gitaristen en de bassist staan bijna het volledige optreden met hun rug naar het publiek en de interactie met de toeschouwers blijft beperkt tot een onversterkt dankjewel. Muzikaal klinkt het niet slecht, maar een echte verrassing kan je het niet noemen. Als Furio begint, is Little Devil redelijk gevuld, maar dit zal echter niet lang duren. Op het podium staan vier mannen die je eerder op het strand van Bloemendaal verwacht dan op de bühne. De band heeft in ieder geval wel begrepen dat het podium te klein is, dus de bassist mag op de grond plaatsnemen. Furio is een speed rock 'n' roll-band uit de Baarsjes uit Amsterdam en dat zullen we weten ook. Vanaf het eerste nummer straalt de arrogantie van de bandleden af. Sommige bands komen nog goed weg met een zekere arrogantie, maar als ze voor de vijfde keer zeggen dat ze uit de Baarsjes komen begint het al te jeuken. Op het moment dat ze het voor de elfde keer zeggen en het daarnaast belachelijk vinden dat mensen niet bewegen op hun muziek, is mijn irritatiegrens al drie keer overschreden. De arrogantie is jammer, want muzikaal gezien is het niet echt spannend, maar het staat wel als een huis.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg