Directeur Sam Maipauw weg bij Nieuwe Oogst

Rotterdams podium moet op zoek naar een vervanger

Erik Zwennes ,

Het Rotterdamse cultuurpodium De Nieuwe Oogst en Sam Maipauw gaan uit elkaar. Sam Maipauw trad op 1 mei 2009 aan als directeur van het op te richten Urban Culture Podium, dat later de naam De Nieuwe Oogst kreeg. Over de reden van zijn vertrek is op dit moment nog niets bekend.

Maipauw was vanaf het begin betrokken bij De Nieuwe Oogst. Op 1 september 2011 werd dit nieuwe Rotterdamse podium met oefenruimtes en expositieruimte geopend. In de maanden erna heeft hij vervolgens de lijnen uitgezet, die De Nieuwe Oogst in de volgende cultuurplanperiode 2013-2016 een basis zullen moeten geven binnen de Rotterdamse muziekwereld.

Met De Nieuwe Oogst heeft Maipauw roerige begintijden gekend. Er was veel kritiek op een nieuw miljoenenproject terwijl poppodium Watt, de oude Nighttown, op omvallen stond. Toen dit daadwerkelijk gebeurde, heeft De Nieuwe Oogst enkele grotere concerten weten te boeken. In 2011 werden er onder meer de State Awards gehouden. Ook traden diverse nationale en internationale artiesten hier op.

Op dit moment was De Nieuwe Oogst niet bereikbaar voor commentaar. Over een eventuele opvolger of de reden van het vertrek van Maipauw is op dit moment nog niets bekend.