Zwemparadijs Tropicana toch geen concerthal

Exploitant Rotterdams pand vraagt faillisement aan

Ingmar Griffioen ,

Het voormalige zwemparadijs Tropicana in Rotterdam wordt toch niet omgetoverd tot concerthal. Exploitant van het pand Tropicana Exploitatie BV wilde het failliete zwembad verbouwen tot een evenementenlocatie met een maximale capaciteit van 6000 man, maar vraagt faillissement aan.

Exploitant Rotterdams pand vraagt faillisement aan

Het voormalige zwemparadijs Tropicana in Rotterdam wordt toch niet omgetoverd tot concerthal. Exploitant van het pand Tropicana Exploitatie BV wilde het failliete zwembad verbouwen tot een evenementenlocatie met een maximale capaciteit van 6000 man, maar vraagt faillissement aan. Dat meldt Nu.nl.

Vastgoedbedrijf Lips Capital Group kondigde de plannen in februari aan. De bouwvergunning zou zo goed als rond zijn en het Live Event Center Rotterdam moest dit najaar al de deuren openen in de nieuwe vorm. De hal in de wijk Kralingen zou volgens een woordvoerder qua programmering 'een mini-Ahoy' worden met kleine beurzen, productpresentaties, maar ook pop- en danceconcerten. De verbouwing en de nieuwe functie van het gebouw zouden naar verwachting 180 arbeidsplaatsen opleveren en met de realisatie was volgens Lips een investering van veertien miljoen euro gemoeid.

Het mocht niet zo zijn. Een woordvoerder van de exploitatiemaatschappij laat nu weten dat "gesprekken met financiers niet de gewenste resultaten hebben opgeleverd en dat de kosten en de schuld te ver oplopen". Nu.nl bericht dat het personeel dat nog in dienst was van de exploitatiemaatschappij (zestien voltijdsbanen) wordt ontslagen. De bestemming van het pand staat hiermee op losse schroeven.

Het zit de popliefhebber in Rotterdam niet mee. Eerder vandaag werd ook duidelijk dat de komst van een nieuw grootschalig poppodium waarschijnlijk nog tot 2015 op zich laat wachten. Wethouder van cultuur Antoinette Laan vreest bovendien dat een zaal van duizend tot 1500 bezoekers in het centrum van de stad niet rendabel te exploiteren is.