Opening WaterFront vertraagd door lekkages

Rotterdams podium hoopt eind oktober alsnog te openen

Ingmar Griffioen ,

De opening van WaterFront Rotterdam heeft vertraging opgelopen. Het nieuwe poppodium wilde dit weekend de deuren openen in het oude WaterFront-pand aan de Maas. Technische problemen, waaronder meerdere lekkages liggen volgens projectleider Dianthus Panacho ten grondslag aan het uitstel. De prognose is nu dat WaterFront eind oktober, begin november opengaat.

Rotterdams podium hoopt eind oktober alsnog te openen

De opening van WaterFront Rotterdam heeft vertraging opgelopen. Het nieuwe poppodium wilde dit weekend de deuren openen in het oude WaterFront-pand aan de Maas. Technische problemen, waaronder meerdere lekkages liggen volgens projectleider Dianthus Panacho ten grondslag aan het uitstel. De prognose is nu dat WaterFront eind oktober, begin november opengaat. In de tussentijd blijven de oefenruimtes wel in gebruik.

Opengaan voordat de verbouwing voltooid is, is voor Panacho geen optie. "Eigenlijk gaat WaterFront later open omdat we de perfecte locatie willen afleveren. Nu mogen we bepaalde ruimtes niet gebruiken." Naast de lekkages is ook de luchtkwaliteit daar debet aan. "De regels zijn verscherpt, dus moeten we wat extra aanpassingen doen." Panacho verbaast zich erover dat beheerder Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam de lekken geconstateerd heeft, maar geen actie heeft ondernomen. "Ze zijn nu bezig om de lekkages te verhelpen en ook onze vetput wordt aangepakt."

Terwijl de bouwvakkers aan het pand werken, werkt WaterFront aan de programmering voor het najaar. In Rotterdam gaat het gerucht dat daarvoor al een programmeur is aangetrokken, maar dat kan Panacho niet bevestigen. "We zijn in onderhandeling, maar er zijn nog steeds geen getekende contracten. We hopen binnenkort meer uitsluitsel te geven."

Ook onduidelijk is nog of het nieuwe podium kan rekenen op subsidie. Daarvoor is een aanvraag ingediend bij de gemeente Rotterdam. WaterFront kan, mits het programma aan de subsidievoorwaarden voldoet, intekenen op een deel van de door het faillissement van WATT vrijgekomen subsidie. Die 1,2 miljoen was door de gemeente voor de komende twee jaar al begroot en er wordt nu gekeken welke Rotterdamse poppartijen daar voor in aanmerking komen.