Club3VOOR12/Rotterdam introduceert: Boom Boom du Terre Club3VOOR12/Rotterdam introduceert: Boom Boom du Terre

Zondag 8 augustus in Rotown

, Tekst: Marin van Campen

Club3VOOR12/Rotterdam introduceert: Boom Boom du Terre

Zondag 8 augustus in Rotown

Tekst: Marin van Campen ,

De eerste zomereditie van Club3VOOR12/Rotterdam vindt aanstaande zondag plaats in Rotown. De muziek zal die avond verzorgt worden door Jornt Jan Bras, beter bekend als Boom Boom du Terre. Voor degenen die dit Rotterdamse fenomeen nog niet zo goed kennen heeft 3VOOR12/Rotterdam hem wat vragen gesteld.

Zondag 8 augustus in Rotown

De eerste zomereditie van Club3VOOR12/Rotterdam vindt aanstaande zondag plaats in Rotown. De muziek zal die avond verzorgt worden door Jornt Jan Bras, beter bekend als Boom Boom du Terre. Voor degenen die dit Rotterdamse fenomeen nog niet zo goed kennen heeft 3VOOR12/Rotterdam hem wat vragen gesteld.

Stel jezelf eens voor!

"Ik ben Boom Boom du Terre uit Rotterdam. Op 15 mei was de releaseparty van het debuutalbum Your Favourite alBoom in Your Space in Rotterdam. Op dit album staan 13 nummers die ik gemaakt heb tussen 2003 en 2010. Het is gelukkig niet zo dat ik op een morgen in 2003 bedacht heb om een album te maken en daar dan vervolgens 7 jaar over heb gedaan. Ik heb altijd muziek gemaakt als drummer in bands en, om mezelf te vermaken, in mijn vrije tijd achter de computer. In 2007 had ik ongeveer 150 schetsen van nummers waarvan het grootste deel muziek voor de prullenbak was en een gedeelte te leuk was om niets mee te doen. De afgelopen 3 jaar heb ik een nummers afgemaakt en een aantal nieuwe daaraan toegevoegd met Your Favourite alBoom als resultaat. In december 2009 is er ook een 10” Split Vinyl uitgekomen met daarop twee Boom Boom du Terre nummers: Kara Sutra en Old Shapes. Die laatste is alleen op die 10” uitgebracht. Die release had ik gewonnen bij de X-Vektor contest, samen met een optreden op het State X Newforms festival. Naast de releases heb ik ook een aantal toffe optredens gedaan. Bijvoorbeeld op het Gogbot festival in Enschede (daar gingen we met een touringcar met 62 fans heen!), het E-pulse festival in Breda en op de OnTrack stage tijdens het afgelopen Metropolis festival. En nu dus Club3VOOR12/Rotterdam in Rotown."

Wat voor muziek kunnen we van je verwachten?

"De muziek van Boom Boom du Terre is eigenzinnige, dansbare, elektronische muziek. Ik hou van gekke akkoorden, rare geluidjes, drums in iedere diameter zowel akoestisch als elektronisch en zware vadsige diepe baslijnen en dat vooral allemaal niet te serieus. Ik maak muziek op mijn synthesizer, sampler en drumcomputer en gebruik ook hier en daar een sampletje van tv of zo. De meeste tracks van de laatste tijd passen voor mijn doen redelijk in het hokje electro. De oudere nummers zijn gewoon dansbaar en verder moet je me er geen vragen over stellen, want ik heb ook geen flauw idee onder welke noemer het zou kunnen vallen. Misschien kan iemand me daar een handje mee helpen?"

Wat zijn je toekomstplannen?

"Muziek maken die makkelijker in een hokje te plaatsen valt! Haha! Vorig jaar ben ik begonnen met live optreden met de set-up van de apparatuur die ik nu gebruik. Voorheen trad ik wel op onder de naam Boom Boom du Terre en ook met een aantal nummers die nu op het album staan, maar de ene keer was dit met een drumstel en een laptop en een andere keer was dit met een volledige band of met een installatie van licht en video. Iedere keer was het weer anders. Het was erg vermoeiend om steeds opnieuw het wiel uit te vinden om vervolgens nooit tot een fiets of auto te komen. Ik besloot om een live set te maken zonder computer maar met drumcomputer, synthesizers een sampler en wat midi controllers. Met die set treed ik nu op en die ben ik steeds verder aan het uitbouwen. Ieder optreden groeit de set en gaat het soepeler qua techniek en performance. Op 21 augustus speel ik in de X-Ray tent op Lowlands. Je zou kunnen zeggen dat het wiel dus al een behoorlijke stationwagen is geworden. Ook zit ik in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland die op 9 september online gehouden wordt op DJBroadcast.fm en daarna dus hopelijk de finale in Melkweg. Ik ben ook bezig met een aantal remixen voor Knobsticker, At No Bikini Beach en Les Freres Smith. Ook ben ik al begonnen aan de eerste nummers voor het tweede album. Maar vooral natuurlijk het Club3VOOR12/Rotterdam optreden in Rotown aanstaande zondag. Ik blijf dus voorlopig nog wel even van de straat. Omdat we de achtste natuurlijk de hele avond willen feesten en ik maar 17 nummers heb, heb ik het Utrechtse DJ-duo Oui! uitgenodigd! Zij draaiden ook op mijn album releaseparty en dat was enorm gezellig. Reden genoeg om ze nog eens naar Rotterdam te halen om de zaal op te warmen. Na Boom Boom du Terre zullen zij het feest tot sluitingstijd laten knallen met hun eigen werk en het betere werk uit hun platencollectie."

Boom Boom du Terre speelt zondag 8 augustus op Club3VOOR12/Rotterdam in Rotown. Entree is GRATIS!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam