Tips van de week Tips van de week

3voor12 Rotterdam beveelt aan

, Redactie 3voor12 Rotterdam

Tips van de week

3voor12 Rotterdam beveelt aan

Redactie 3voor12 Rotterdam ,

Ook deze week heeft de redactie van 3voor12 Rotterdam weer de leukste concerten en evenementen voor je geselecteerd.

3voor12 Rotterdam beveelt aan

DE PARADE
De Parade is weer neergestreken in Rotterdam. In het Museumpark is een feestelijk terrein opgebouwd met een traverse van vijf meter hoog die om het terrein loopt. De Parade staat bol van geweldig (muzikaal) theater. Een kleine selectie: The sadists met ‘Alabama Chrome’ (absurd muzikaal theater met rock-, blues- en countrymuziek), Booming Rotterdam (muzikale duik in het verleden van Rotterdam), Ellen ten Damme (& band) met ‘Durf jij’ en doorlopend de Silent Disco.
Donderdag 11 t/m 21 juni, Museumpark


ORANGE GROVE (cd presentatie)
Orange Grove presenteert vrijdag het tweede album ‘Fingerprint’. Op dit album brengt de band een heerlijke mix van rock, reggae en Caribische muziek. Bij aankoop van een ticket krijg je het album cadeau.
Vrijdag 12 juni WATT


KING KOOL
In de jaren 90 kwam de Engelse ‘swamp-rocker’ Dan Donovan jaarlijks naar het Pijnackerse jongerencentrum OJC de Trucker om hier op te treden. Zaterdag komt hij optreden met King Kool. Muzikaal is King Kool te vergelijken met bands als The Pixies, Yeah Yeah Yeah’s, Motorhead, The Stooges, Black Sabbath en Queens of the Stone Age. De band heeft behalve zanger, gitarist Dan Donovan, ook sinds kort de voormalig The Gears drummer Pas in zijn gelederen. Het derde album is klaar en zal in september gereleased worden.
Zaterdag 13 juni De Trucker (Pijnacker)


PONY PACK, STÖMA en RATS ON RAFTS
Rats on rafts maakt rammelende energieke new wave. Het gaat de band voor de wind; een platendeal bij Tocado, een EP en lovende recensies. Na dit optreden last de band drie maanden pauze in. Ga ze dus nog snel zien. Stöma is de tweede band die vanavond zal optreden. De band rond Bruno da Silva staat bekend om stuiterende, funky en bizarre composities. Last but not least Pony Pack. Deze band weet te overtuigen met een mix van post-punk, wave, garage en grunge.
Zaterdag 13 juni WATT


I HEART HIROSHIMA
Meerstemmige indiesongs, dat is de muziek die I Heart Hiroshima uit Australië maakt. Scherpe catchy songs die vol energie worden gebracht. Ze tourden al met The Rakes en Maximo Park en mogen in Rotown bewijzen dat ze het ook prima alleen kunnen.
Zaterdag 13 juni Rotown


NEON RAINBOWS & CARUSELLA
Carusella wordt geroemd om de retestrakke, keiharde shows die dit duo weet neer te zetten. Zonder bassist creëert Carusella toch een vol geluid. Oordopjes zijn geen overbodige luxe. Ook Neon Rainbows weet wel raad met de decibellen. Ze waren al te zien op het 3voor12 Rotterdam verjaardagsfeest en maakten daar indruk met krachtige rocksongs.
Zondag 14 juni Exit

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam