Rotterdamse raad fluit Urban Podium terug Rotterdamse raad fluit Urban Podium terug

"Sluiting podium gaat miljoenen kosten"

, Atze de Vrieze

Rotterdamse raad fluit Urban Podium terug

"Sluiting podium gaat miljoenen kosten"

Atze de Vrieze ,

De Rotterdamse gemeenteraad heeft deze week een motie aangenomen tegen het Urban Culture Podium in de Maassilo. Met een minimale meerderheid een plan van Leefbaar Rotterdam aangenomen om de ontwikkeling en verbouwing van de Maassilo per direct stop te zetten.

"Sluiting podium gaat miljoenen kosten"

De Rotterdamse gemeenteraad heeft deze week een motie aangenomen tegen het Urban Culture Podium in de Maassilo. Met een minimale meerderheid een plan van Leefbaar Rotterdam aangenomen om de ontwikkeling en verbouwing van de Maassilo per direct stop te zetten. Het Urban Podium kan door vertraging niet in het jongerenjaar 2009 openen, maar pas in 2010. Dat is voor Leefbaar Rotterdam onaanvaardbaar. De partij was al geen voorstander van het podium, waarvoor elf miljoen euro uitgetrokken was.

GroenLinks wethouder Rik Grashoff van cultuur was verrast door het besluit van de raad. Hij liet weten de motie niet te willen uitvoeren. "Dat zal ik het college van burgemeester en wethouders adviseren. Stopzetten kost net zoveel als doorgaan. Ik wil de jongeren niet teleurstellen", zo zei hij in het Algemeen Dagblad. Volgens Grashoff is het bedrag dat verloren gaat aanzienlijk. "Het zou om een bedrag met zes nullen kunnen gaan."

Het Urban Culture Podium is 29 mei al wel geopend, maar heeft nog geen definitieve vorm. De zalen in de Maassilo zijn veel te groot voor een instelling die ruimte moet bieden voor talentontwikkeling. Om de accomodatie beter geschikt te maken, staat een flinke verbouwing in de planning. Een concreet plan voor die verbouwing is er nog niet. "Als projectteam vinden wij het onbestaanbaar als het Urban Culture Podium opnieuw ter discussie komt te staan, juist nu we zo ver zijn met de opbouw van de organisatie en de realisering van de plannen", zegt de organisatie in een reactie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam