“Your Music Festival al 9.000 kaarten verkocht” “Your Music Festival al 9.000 kaarten verkocht”

Organisatie spreekt slechte verkoop tegen

, Fiona Fortuin

“Your Music Festival al 9.000 kaarten verkocht”

Organisatie spreekt slechte verkoop tegen

Fiona Fortuin ,

Het zou zo slecht gaan met de kaartverkoop van het Your Music Festival in Rotterdam, dat kopers een tweede kaartje gratis meekrijgen. Maar volgens de overkoepelende organisatie Rotterdam Festivals moet er toch het een en ander worden rechtgezet. Alleen het Rotterdamse Uitburo heeft deze kortingsactie, zo laat Nancy van Oorschot weten.

Organisatie spreekt slechte verkoop tegen

Het zou zo slecht gaan met de kaartverkoop van het Your Music festival in Rotterdam, dat kopers een tweede kaartje gratis meekrijgen. Maar volgens de overkoepelende organisatie Rotterdam Festivals moet er toch het een en ander worden rechtgezet. Alleen het Rotterdamse Uitburo heeft deze kortingsactie, zo laat Nancy van Oorschot weten. “Dat doen ze om meer jongeren bij hen naar binnen te krijgen. Het klopt inderdaad dat de verkoop in het begin niet zo storm liep, maar de laatste weken hebben we een inhaalslag gemaakt.”

Het festival met artiesten als N*E*R*D, Michael Franti & Speardhead, maar ook lokaal talent maakt deel uit van Your World, de naam die Rotterdam het zelfbenoemde Jongerenjaar heeft meegegeven. Your Music is samen met de TMF Awards, de dag erna op dezelfde plek, één van de weinige niet-gratis festivals deze zomer.  Op de locatie Wilhelminapier is ruimte voor 10.000 man, Van Oorschot zegt dat er op dit moment 9.000 kaarten zijn verkocht. Hoeveel van die kaarten via het Uitburo zijn weg gegeven, kan ze niet zeggen. Ook Rotterdam Uitburo zelf kan geen aantal geven en verwijst door naar de Your World organisatie die op zijn beurt weer naar Rotterdam Festivals doorverwijst.

Het Jongerenjaar Your World in Rotterdam krijgt vanaf het begin veel kritiek over zich heen. Vanuit de politiek en het veld spreekt men van een flop, omdat schijnbaar de jongeren in Rotterdam nauwelijks van de activiteiten op de hoogte zijn. Daarbij is het de gemeente niet gelukt om het Urban Podium, dat in het kader van het Jongerenjaar is opgezet, dit jaar te starten. Betrokken wethouder Rik Grashoff liet echter in een interview met Radio 1 gisteren nog weten dat alles goed gaat. Hij spreekt over een ‘groeiend succes’.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam