Winne op Metropolis Winne op Metropolis

De ongekroonde hiphopkoning van Rotterdam

, Tekst: Jelena Barisic Foto's: KeesJan Kolb en Nico Versteeg

Winne op Metropolis

De ongekroonde hiphopkoning van Rotterdam

Tekst: Jelena Barisic Foto's: KeesJan Kolb en Nico Versteeg ,

Een zelfverzekerde Winne zet een zeer overtuigend optreden neer en weet zo ook de goedkeuring van een erg divers publiek te krijgen.

De ongekroonde hiphopkoning van Rotterdam

Wie/wat/waar?
Winne op het Thinkers Stage

Goed:

Als een vis in het water staat Winne voor een menigte van honderden Rotterdammers die hun stadsgenoot luidkeels en met open armen ontvangen. Met de gewoonlijke back up aan zijn zijde, waaronder Feis, weet hij zonder heisa toch ongelooflijk veel energie teweeg te brengen bij het publiek. De nieuwe tracks laten een gevoeligere noot van Winne doorklinken, terwijl oudere nummers als ‘Pomp Die Shit’ en ‘Proost’ keer op keer bangers blijken en in heel wat nattigheid en moshpitgeweld resulteren.

Minder:
Wie sinds het uitkomen van ‘Winne Zonder Strijd’ in maart een optreden van de man gezien heeft, kan wel eens déjà vu verschijnselen hebben gehad bij deze show. Natuurlijk is de setlist  met maar één officieel debuutalbum niet eindeloos te variëren, toch mag er best wat meer spontaniteit in de interactie met het publiek zijn.

Conclusie:
Ietwat in de herhaling vallend, maar de daadkracht en zelfverzekerdheid van Winne maken meer dan genoeg goed. Ook dit optreden bewijst wat de echte kenners bij het uitbrengen van ‘Top 3 MC’ in 2005 al doorhadden: Winne heeft het volste recht om zich ‘Rotterdams Best’ te noemen.

Cijfer: 9.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam