Starcatcher op Metropolis Starcatcher op Metropolis

De hemel was misschien net buiten handbereik

, Tekst: Elmer Bosshard Fotos: Coen Zondervan, Megin Zondervan, Marcel van Leeuwen

Starcatcher op Metropolis

De hemel was misschien net buiten handbereik

Tekst: Elmer Bosshard Fotos: Coen Zondervan, Megin Zondervan, Marcel van Leeuwen ,

De winnaars van de High School Music Competition zijn deze zomer niet meer aan te ontkomen. Starcatcher is overal! Op deze warme dag zet deze energieke band een goede show neer, maar misschien nog wat onwennig op dit grote festival.

De hemel was misschien net buiten handbereik

Wie/wat/waar?

Starcatcher op het 3FM Serious Talent Stage 

Goed:

Voor een band waarbij de gemiddelde leeftijd onder de 18 ligt, klonken deze jongens behoorlijk volwassen. Qua stijl lagen ze inderdaad richting de symfonische rock, wat natuurlijk niet de meest makkelijke stijl voor onder-de-20 is. Starcatcher wist dit toch goed te verwerken in een mix van strakke drumpartijen, melodieën en techniek. Van onwennige houdingen en slordige foutjes hebben ze ook nog nooit gehoord, kijkende naar de zogehete podiumpresentatie hebben ze vast flink wat uren in de oefenruimte doorgebracht, want ze hielden ze zich namelijk goed staande.  

Minder:

Toch wisten deze jongens een minder dan geslaagde performance neer te zetten. Hier en daar wel een aantal uitschieters, maar over het algemeen ontbrak de zo geroemde energie. Misschien dat het aan het weer lag, aan het publiek of aan Starcatcher zelf, maar voor een ‘hip’ festival als Metropolis wisten ze het publiek niet geheel warm te maken met hun optreden. De toch wat simpele melodieën en partijen en gewoonweg het gebrek aan een spetterend live-optreden heeft de reputatie van Starcatcher niet volledig aangedaan. 

Conclusie:

Al met al een redelijk energieke doch degelijke band die helaas wat pit mist voor een zonnig Metropolis als deze editie. Ik geloof wel dat ze beter kunnen, maar blijkbaar hebben ze hier toch wat steekjes laten vallen. 

Cijfer: 7

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam