Grote niveauverschillen met State of Mind, Strike First en Cro-Mags in Baroeg Grote niveauverschillen met State of Mind, Strike First en Cro-Mags in Baroeg

Een avond voor beginners en gevorderden

, Tekst en foto's: Vindent Hansen

Grote niveauverschillen met State of Mind, Strike First en Cro-Mags in Baroeg

Een avond voor beginners en gevorderden

Tekst en foto's: Vindent Hansen ,

Donderdag presenteerde Baroeg een hardcore avond zoals we die alleen van Baroeg kennen. Drie bands gaven acte de presence: Cro-mags, Strike First en State of Mind. De laatste twee beide van Nederlands bodem. Fotograaf Vincent Hansen ging voor 3voor12/Rotterdam op pad en kwam terug met het volgende verslag!

Een avond voor beginners en gevorderden

De opener was State of Mind, een hardcore punkband uit Nederland. Om eerlijk te zijn een beetje zielloos, de techniek en strakheid daarentegen een 9. Maar je hebt ook een drive nodig, en dat miste erg bij ze. Het was geen band waarvan ik de naam zal onthouden, het is één van de zovele hardcore bands in Nederland.

Daarentegen waren de heren van Strike First een enorme verademing met de vrijwel statische State of Mind. Het jumpte en sprong alsof hun leven er vanaf hing. De techniek was prima, kortom een band met entertainment-waarde!

Als hekkensluiter betrad Cro-mags Het podium. Een hardcore-punk band uit the US of A. Dit is zoals hardcore bedoeld is, mannen van middelbare leeftijd die nog steeds weten te punken. De leadsinger die met een adhd achtige uitbarsting de mensen weet op te zwepen. Zelfs iemand uit het publiek waant zich even als leadsinger, en die laat zoals het een echte leadsinger betaamt, weer op zijn beurt iemand meebleren in de microfoon.

Alles bij elkaar een tof geprogrammeerde avond en een goede reden om weer eens af te reizen naar Rotterdam Zuid!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam