Fucked Up op Metropolis Fucked Up op Metropolis

Publiek van Metropolis zonder twijfel het beste.

, Tekst: Linda Wimmenhove Foto's: Nico Versteeg & Vincent Hansen

Fucked Up op Metropolis

Publiek van Metropolis zonder twijfel het beste.

Tekst: Linda Wimmenhove Foto's: Nico Versteeg & Vincent Hansen ,

De zanger van Fucked Up staat het grootste deel van het optreden tussen het publiek en weet ze zelfs het publiek over te halen tot een circle pit en een wall of death. Onbetwist het meest chaotische optreden van Metropolis.

Publiek van Metropolis zonder twijfel het beste.

Wie/wat/waar:
Fucked Up, Thinkers Stage Metropolis

Goed:
Fucked Up is een hardcore band uit Canada met Pink Eyes als zeer aanwezige frontman. Deze zwaarlijvige zanger staat het grootste gedeelte van het optreden tussen het publiek. Hij weet   het publiek zelfs over te halen voor een circle pit, waar ze als een stel dolle stieren doorheen rennen, terwijl de rest van de band onverstoorbaar door speelt. Als experiment mag het publiek ook nog een wall of death uitvoeren, waarna er slechts nog geconcludeerd kan worden dat het publiek op Metropolis toch echt wel het beste is.

Minder:
Zonder de frontman zou Fucked Up zich nauwelijks onderscheiden van andere hardcore bands. Het optreden was vermakelijk om naar te kijken, maar leidde wel de aandacht af van het muzikale gedeelte. Het geheel oogt rommelig, maar dat zal ongetwijfeld de bedoeling zijn gewest.

Conclusie:
Zeer vermakelijke act, zelfs voor mensen die niet van snoeiharde gitaren houden. De performance is rommelig, maar de band krijgt wel moeiteloos het publiek mee.

Cijfer: 7

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam