Broken Records op Metropolis Broken Records op Metropolis

"Sympathieke Britten zonder attitude"

, Tekst: Joyce van den Bogaard Foto's: Marcel van Leeuwen

Broken Records op Metropolis

"Sympathieke Britten zonder attitude"

Tekst: Joyce van den Bogaard Foto's: Marcel van Leeuwen ,

Deze sympathieke Britten weten met hun enthousiasme vroeg op de dag al een pit voor het Thinkers Stage te maken. Met hun folkrock klinken ze als een mix van Arcade Fire en 16 Horsepower.

"Sympathieke Britten zonder attitude"

Wie/wat/waar?
Broken Records op het Thinkers Stage om 14.20 uur.


Goed:
De zeven studentikoze Edinburghers debuteerden afgelopen maand op 4AD, toch niet het minste label, en toonden vandaag dat dat niet voor niets is. Naast de standaard rockbezetting van drums-gitaar-bas hebben ze een viool, een cello, een trompet en een accordeon om de boel op te leuken. En niet te vergeten een zanger met eenzelfde gedrevenheid als bijvoorbeeld David Eugene Edwards van Sixteen Horsepower. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk, en de emotionele folkrock van het zevental zorgt al snel voor een kleine pit voor het podium en een glimlach op de gezichten van de band.

Minder:
Om zo vroeg op de dag al een massa met toch vooral dagjesmensen in vervoering te brengen, dat valt niet mee. De meesten zitten aanvankelijk nog lekker in het gras te genieten van het zonnetje en een verlate lunch. Daarnaast heeft de band behoorlijk wat technische problemen: de ukelele blijkt niet goed gestemd (ontstemd door de hitte?) en ondanks de belofte van zanger Jamie Sutherland dat deze later in de set nog terug zal komen, gebeurt dat niet meer. Ook Sutherland’s pedalen leveren nog wat problemen op, hetgeen de vaart wel een beetje uit het optreden haalt. Maar goed, uiteindelijk is dat toch vooral het meest sneu voor de mannen van Broken Records zelf, die willen laten zien wat ze in huis hebben.


Conclusie:

Sympathieke Britten zonder attitude, die klinken als een mix van Arcade Fire en Sixteen Horsepower.

Cijfer:
8

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam