Wu Tang Killah Beez hebben moeite om het publiek te boeien Wu Tang Killah Beez hebben moeite om het publiek te boeien

Pas tegen het einde ontwaakt de zaal

, Tekst: Jelena Barisic Foto's: Dennis Wisse

Wu Tang Killah Beez hebben moeite om het publiek te boeien

Pas tegen het einde ontwaakt de zaal

Tekst: Jelena Barisic Foto's: Dennis Wisse ,

Naar initiatief van online hiphopmagazine House of Hiphop is er in Nederland een minitour van de Wu Tang Killah Beez opgezet. Hoewel de namen Buddah Monk, Killah Priest, Hell Razah, Shabazz The Diciple, Trige Da God en Beretta 9 aangekondigd staan op de flyer, ontbreken er vanavond in de basement van Watt toch een paar van die namen.

Pas tegen het einde ontwaakt de zaal

Volle bak is het niet als het voorprogramma opkomt. De twee rappers in kwestie begaan de fout zich niet duidelijk voor te stellen, en hoewel het weinige publiek zich eerst lijkt af te vragen wie zij zijn, verliezen ze snel weer hun interesse. Als ze na een schaars applaus van het podium verdwijnen, blijkt het voorprogramma nog niet voorbij te zijn. MOD The Black Marvel wordt wat enthousiaster onthaald en zet een goede show neer binnen de kleine vijftien minuten die hij tot beschikking heeft.

De Killah Beez komen niet allemaal tegelijkertijd op, en in het begin valt het dan ook niet op dat er leden ontbreken. Het energiepeil van het publiek ligt hoog, totdat een paar leden de zaal aanspreken met “What up Amsterdam?!” Een grote misser, want binnen no time is iedereen opgehouden met juichen en bekoelt de sfeer. Gelukkig hebben de Beez snel door dat ze een fout hebben begaan en bieden ze hun excuses aan. Het publiek blijkt vergevingsgezind; na een paar minuten is de sfeer net zo gezellig als voorheen.

Het geluid in de basement is zeer goed, de bassen van DJ Suicide komen goed door en de rappers zijn goed te verstaan. Toch is wordt het halverwege moeilijk om het publiek geboeid te houden; veel meer dan het ene nummer na de andere en een paar bekertjes Hennessy hebben de Killah Beez niet te bieden.

Misschien is het juist daarom dat een paar van de leden tegen het einde in het publiek besluiten te springen. Effect heeft het in elk geval wel; het publiek ontwaakt weer en blijft tot het einde van de show springen, waarna de Beez alsnog onder luid gejuich het podium mogen verlaten.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam