Gabriel Ananda redt 300 MPH Gabriel Ananda redt 300 MPH

, Tekst: Johan Antonissen Foto's: Davy Huijgens

Gabriel Ananda redt 300 MPH

Tekst: Johan Antonissen Foto's: Davy Huijgens ,

300MPH, het feest in de Maassilo lijkt een fiasco te worden door de waardeloze verschijning van hoofdact Onur Özer. Echter krijgt de Duitser Gabriel Ananda het voor elkaar het totaal ingezakte publiek nieuwe energie in te blazen. Vervolgens is het Amsterdamse duo Polder als de kers op de taart.

Deze avond in de Maassilo gaat, na het optreden van Joey Daniel, van start met Bart Skils. Deze DJ houd de Amsterdamse minimal-scene al een aantal jaren in tact met zijn feest Voltt. Helaas laat Skils zich deze avond niet van zijn beste kant zien, de platen die hij draait zijn op zichzelf erg leuk, maar samengevoegd zorgen ze een grote brei van meer van hetzelfde. Daarnaast doet de akoestiek van een zaal vol mensen de middentonen van de muziek niet ten goede. Van platen blijven alleen de lage dreunende bassen en hoge klikjes en klakjes over, hierdoor is het optreden van Bart Skils helaas niet erg imposant.

Na het iets wat eentonige optreden maakt heer Skils plaats voor de headliner van de avond Onur Özer. De Turkse DJ begint zijn set met een minuut stilte, er zijn problemen met de platen- en cd spelers. Na wat gerommel besluit hij om toch maar een plaat af te spelen om het wachtende publiek te belonen. Nu de muziek langzaam zijn herintrede doet in de Maassilo wordt er druk met kabels en stekkerdozen gesleept. De problemen zijn blijkbaar groter dan verwacht.

Een aantal minuten later is alles in orde. Hierdoor kan Onur Özer eindelijk zijn gang gaan. Helaas bestaat de hele set van deze man uit een treurig samengeschept zootje. Slechte mixen zijn niet het enige probleem in de set. Nee, Onur Özer presteert het om platen over te laten slaan, grote stiltes te laten vallen en een compleet eentonige brei te produceren. Het publiek is duidelijk verveeld, er zijn zelfs mensen die tegen drie uur de handen in de lucht steken en op hun klokje tikken om aan te geven dat hij echt geen toegift hoeft te geven. Na het draaien van zijn laatste platen probeert Özer emotie te creëren door een melancholische synthesizer plaat te draaien. Helaas, het publiek heeft er geen zin in. Özer heeft het deze avond te veel verziekt om gejuich en geklap te kunnen verwachten.

Nu Özer eindelijk is vertrokken kan hij plaats maken voor Gabriel Ananda. De Duitser is voor dit optreden niet alleen gekomen. Nee, Gabriel Ananda heeft een arsenaal aan knopjes, schuifjes en andere mindicontrollers meegenomen. Gelukkig is Ananda wel in staat om een geweldige set weg te geven. Het optreden siert in diversiteit en klankdiepte. Gabriel creëert uitgestrekte stiltes gevolgd door uitgebreide climaxen, deze producer heeft een zeer grote kennis van muziek en reflecteert dat door deze muzikale uitspatting. Bovendien laat Ananda veel horen van zijn oude 'bambus beats' werk en zijn nieuwe sound. De producer is in staat om het compleet ingezakte publiek weer energiek mee te laten dansen, glimlachen en dromen. Een ware prestatie.

Tegen vijf uur heeft Polder nog niets van zich laten zien. Toch komen Laurens Lanting en David Labeij een aantal minuten voor vijf doodleuk binnenwandelen. Zoals gebleken is bij het vorige optreden van Polder in de Maassilo wordt er ook deze avond een geweldige act weggegeven. Polder siert opnieuw met diepe bassen en uitgebreide melodieën. Wederom hebben de heren hun album 'Poldermodel' door laten evolueren in een geweldige live-set. Dat zulke mooie muziek van Nederlandse bodem afkomstig kan zijn ...

Ondanks het eentonige optreden van Bart Skils en de afgang van Onur Özer heeft de Duitser Gabriel Ananda samen met Polder toch voor een geweldige avond gezorgd van 300MPH.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam