Artwork van de Maand: single-hoes The Riplets meet The White Suicide Rhythm & Blues Collective Artwork van de Maand: single-hoes The Riplets meet The White Suicide Rhythm & Blues Collective

Opvallend Artwork uit Rotterdam

, Kim Coster,

Artwork van de Maand: single-hoes The Riplets meet The White Suicide Rhythm & Blues Collective

Opvallend Artwork uit Rotterdam

Kim Coster, ,

Uit de pap van flyers, posters en hoesjes pikt 3VOOR12 Rotterdam elke maand de smakelijkste krent. Deze keer hebben we voor de afwisseling een single-hoes van The Riplets enThe White Suicide Rhythm & Blues Collective. Het plaatje wordt donderdag 21 september feestelijk ten doop gehouden in Waterfront Café.

Opvallend Artwork uit Rotterdam

Het grafisch ontwerp is voor rekening van J. Weemaes alias Skokotronic en Skokie Venom, toesenist van The White Suicide. Bovendien was hij tot voor kort ook toetsenist van de onlangs terziele gegane Travoltas. Skokie is al een tijd de vaste vormgever en webmaster van The Riplets. De hoes geeft een goed voorbeeld van de samenwerking tussen een grafisch vormgever en de fotograaf. De foto is van de hand van Daniel Baggerman. Tijdens het maken van de foto heeft hij rekening gehouden met de diagonale bliksemschicht-lijn van Weemaes. Daniel Baggerman is inmiddels al wat jaren actief in het rotterdamse popfotografie circuit. Tevens is hij verantwoordelijk voor de art-direction van de clip voor het nummer Love You Rock 'n' Roll van The Riplets. De single van The Riplets meet The White Suicide komt uit in de vorm van een split 7 inch: op kant A zijn The Riplets met Love You Rock 'n' Roll te horen en kant B wordt gevuld door The White Suicide met het nummer For What It's Worth. Er gaan geruchten dat de single in gekleurd vinyl is uitgevoerd, maar dit kunnen we snel gaan ontdekken tijdens de officilele release party op donderdag 21 september in Waterfront café. Daar zal de White Suicide een accoestische set spelen, waarna de clip wordt vertoond, gevolgd door een 'powerset" van The Riplets. Toegang gratis.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam