Doe jij het op muziek, met Daniel Baggerman Doe jij het op muziek, met Daniel Baggerman

"Ik heb mijn mooiste platen toch op vinyl. Ik ben niet van plan om na twintig minuten op te staan om die plaat om te draaien."

, Janneke Baken,

Doe jij het op muziek, met Daniel Baggerman

"Ik heb mijn mooiste platen toch op vinyl. Ik ben niet van plan om na twintig minuten op te staan om die plaat om te draaien."

Janneke Baken, ,

Het wekelijks vragenlijstje aan een muziekliefhebber uit Rotterdam of iemand die in Rotterdam werkzaam is. Lees 'Doe jij het op muziek?' voor een portie meligheid en sappige details. Met deze week muziekfotograaf en redactielid 3VOOR12 Rotterdam: Daniel Baggerman.

"Ik heb mijn mooiste platen toch op vinyl. Ik ben niet van plan om na twintig minuten op te staan om die plaat om te draaien."

Doe jij het op muziek? "Sporadisch. Ik vind dat de romantiek er snel vanaf is als je een kwartier naar een cd moet zoeken. Ik kan gewoon moeilijk kiezen.Ik vind het vrij irritant als er iemand heel de tijd doorheen zingt, dus het moet wel instrumentaal zijn. Wat kan ik dan opzetten? Philip Glass is te moeilijk, Charles Mingus te zenuwachtig en bij DJ Shadow lig ik heel de tijd te luisteren. En ik heb mijn mooiste platen toch op vinyl. Ik ben niet van plan om na twintig minuten op te staan om die plaat om te draaien." Welk nummer en/of band wil je NOOOOIT meer horen? "Ik vind dat iedereen die ooit met zijn kop op een Sky radio-billboard heeft gestaan voorgoed besmet is. Dat is mijn graadmeter. Je kent ze wel, Phill Collins met Trijntje Oosterhuis op schoot bij de kerstboom. Je wilt thuis toch niet dezelfde muziek horen als bij je supermarkt?" Als je op de dansvloer staat, welk nummer MOET de DJ draaien? "Candy van Vitalic. Briljante beukende overstuurde Beavis & Butthead-techno." Wat is de laatste plaat die je hebt gekocht? "Op koninginnedag is het altijd fijn om plaatjes te zoeken, maar ik heb me wel ingehouden dit jaar. Er zat een kromme 12" van the Lebanon van the Human League in het stapeltje . En ik dacht dat ik voor 2 euro Renegades of Funk van Afrika Bambaataa & Soul Sonic Force te pakken had, bleek het iemands eerste scratch-project te zijn. Die plaat was zo versleten dat je er bijna doorheen kon kijken!" Noem je drie favoriete bands uit Rotterdam "Feverdream heeft de meeste passie & overtuiging, Stöma is het avontuurlijkst en Elle Bandita, die heeft ballen." Wat is je favoriete bandshirt? "Ik draag nog onverstoord mijn OIL-shirt, met een rood vrachtwagentje en gele druipletters. Wie weet zien ze het, worden ze een beetje nostalgisch. Ooit krijg ik ze weer bij elkaar, ik weet het zeker." Hoe zou je je (eventuele/volgende) band noemen? "Ik heb nu een verschrikkelijke plaat van ABBA aan het begin van mijn collectie staan, dus iets daarvoor in het alfabet zou mooi zijn. Dus dan richt ik AA & the Batteries op, dan sta ik ook gelijk voorin de Pop-enceclopedie." Als je bezoek krijgt van een buitenaards wezen welke plaat zet je dan op en waarom? "Voor de zekerheid lijkt het me verstandig iets ontwapenends op te zetten. Ik denk dat ik met de cd van Harry Merry aardig kan communiceren met buitenaards leven....."
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam