The Declining Winter

Urban Explorers Festival 2010

tekst : Jasper van Dorp ,

Het 3-daagse Urban Explorers festival in Dordrecht is inmiddels een begrip geworden in fijnproeverland. Het festival trekt inmiddels een behoorlijk aantal kunst-, toneel- en natuurlijk muziekliefhebbers naar de stad, waar diverse acts zijn neergestreken om optredens te geven op de mooiste locaties. Zo kun je genieten van grensverleggende muziek in het indrukwekkende Energiehuis, dansen in het Dolhuis, op expeditie gaan door de prachtige binnenstad, ultiem ontspannen op een zitzak in het CBK en zo is er nog veel meer.

Urban Explorers Festival 2010

vrijdag 21 mei, 21:50, Popcentrale
Richard Adams (bekend van de Britse indie-band Hood, die op het moment een lange pauze neemt) kwam naar Urban Explorers met zijn andere project The Declining Winter. Klinkt als: indierock-songs die traag worden opgebouwd waarbij vooral de spanning een grote rol speelt. Althans, dat zal ongetwijfeld de bedoeling zijn, maar de band - aangevuld met twee violistes - straalt niet echt plezier uit. Hierdoor komen de goede
bedoelingen niet over op het publiek. Het helpt ook niet dat Adams nogal onvast zingt (soms zelfs ronduit vals). Als de band hun muziek met wat meer overtuiging had gebracht was het ongetwijfeld beter geweest.