The Black Atlantic

Urban Explorers Festival 2010

tekst : Amber Zwartbol ,

Het 3-daagse Urban Explorers festival in Dordrecht is inmiddels een begrip geworden in fijnproeverland. Het festival trekt inmiddels een behoorlijk aantal kunst-, toneel- en natuurlijk muziekliefhebbers naar de stad, waar diverse acts zijn neergestreken om optredens te geven op de mooiste locaties. Zo kun je genieten van grensverleggende muziek in het indrukwekkende Energiehuis, dansen in het Dolhuis, op expeditie gaan door de prachtige binnenstad, ultiem ontspannen op een zitzak in het CBK en zo is er nog veel meer.

Urban Explorers Festival 2010

zaterdag 22 mei, 15.00, Pictura
Dit sympathieke viertal uit Groningen zet een uitstekende set neer! Het publiek wordt getrakteerd op oorstrelende luisterliedjes, waarbij de muzikanten bij elk nummer wel wisselen van instrument en de meerstemmige zang regelmatig voor kippenvel zorgt. Soms lijkt het IJslandse Seabear zich zelfs te laten horen. Ook de vergelijking met Patrick Watson is snel gemaakt.

Dat deze vier mannen plezier hebben in het spelen zal de luisteraar niet ontgaan zijn. Er wordt onderling veel gelachen en bij het slotnummer wordt het publiek uitgenodigd om deelnemer te worden, door mee te klappen, stampen of ritselen. Na afloop worden de
instrumenten snel ingepakt en gaat het viertal op weg naar Tilburg, waar een ander publiek getrakteerd zal worden op een mooie avond! (AZ)