Derde Club 3VOOR12/Drechtsteden is een feit

Een intieme sfeer op de clubnight in de Popcentrale

tekst: Guido den Noer , foto's: Amber Zwartbol ,

Op zaterdag 15 mei vond de derde editie van Club 3VOOR12/Drechtsteden plaats. Deze keer traden The MIRRORS, The Secret Love Parade en de DJ’s CSPR en RoBot op in de Popcentrale te Dordrecht. Erg druk was het niet, maar sfeer was er zonder twijfel.

Een intieme sfeer op de clubnight in de Popcentrale

Op zaterdag 15 mei vond de derde editie van Club 3VOOR12/Drechtsteden plaats. Deze keer traden The MIRRORS, The Secret Love Parade en de DJ’s CSPR en RoBot op in de Popcentrale te Dordrecht. Erg druk was het niet, maar sfeer was er zonder twijfel. 

“Leuk dat jullie allemaal gekomen zijn,” grapte Bart Damen, zanger/gitarist van de gedeeltelijk Dordtse band The MIRRORS. Hij doelde hiermee op het kleine beetje publiek wat deze avond aanwezig was. Het leek voornamelijk te gaan om vrienden en familie van de band. En dat terwijl The MIRRORS in Breda doorgaans toch voor tamelijk volle zaaltjes en cafés zorgt. Enige tijd geleden stond de band in Merz en ook daar bleef het grote publiek uit. Zonde, want The MIRRORS verdienen meer aandacht. 

De muziek van The MIRRORS houdt een beetje het midden tussen The Beatles en Pearl Jam, met zo nu en dan invloeden van onder andere Bob Dylan en het oudere werk van Radiohead. De vier heren maakten een ontspannen indruk en waren zowel elkaar als het publiek zo nu en dan een beetje aan het opjutten. Zo sleurde Bart Damen op een gegeven moment bassist Thom de Graaf naar voren om hem in ‘de spotlights’ te zetten, probeerde drummer Wouter de Wilde het publiek aan te sporen het nummer “Amy” mee te laten zingen en wees daarin vooral op één specifieke persoon en sprong gitarist Koen Wieringa het publiek in om al solerend de bezoekers eng aan te staren. Hoewel de band lang niet zo sterk speelde als we van hen gewend zijn, wisten ze de sfeer er wel in te krijgen. Nu is het alleen te hopen dat de band bij de volgende show in Dordt op meer publiek kan rekenen. 

Het begint een beetje op een vloek te lijken; de vorige editie viel headliner Customs al uit, ook deze editie moest de headliner, Audiotransparent, het af laten weten. Op het laatste moment wist 3VOOR12/Drechtsteden gelukkig The Secret Love Parade nog te boeken. Dit vrouwelijke duo was onlangs nog te gast in het televisieprogramma “De Wereld Draait Door”, omdat zij razend populair blijken te zijn in Japan en Korea. Dit terwijl de beide dames hier nog nooit zijn geweest.  

Aino Vehmasto and Janna Coomans zeggen zelf Postmoderne Romantische Pop te maken. Bijzonder lieve, zoete luistermuziek dekt de lading ook prima. Met slechts een keyboard, een gitaar en een drumcomputer wisten deze dames de aandacht van het publiek uitstekend te trekken. Tussendoor werd er wat verlegen gesproken met het aanwezige publiek. Als gevraagd wordt hoe het gaat met iedereen, is één van de bezoekers zelfs zo sympathiek om aan de dames te vragen of het met hen wel goed gaat. Het ging met hen eveneens prima. En dat gunde je ze ook, want The Secret Love Parade kan je niets anders dan het beste gunnen. Dat riepen ze over zichzelf af.  

Als afsluiter had 3VOOR12/Drechtsteden op de derde editie DJ CSPR en DJ RoBot ingeschakeld. Na de extreme rust die The Secret Love Parade met zich meebracht mocht het wel weer wat gaan stampen. En wat werkt er dan beter dan een stukje drum&bass? De beide DJ’s, die samen draaiden in een back 2 back drum&bass-set stevige beats met lekker zware baspartijen. Zoals het ook hoort met drum&bass. Hoewel de Popcentrale na The Secret Love Parade een stuk leger was geworden, draaiden CSPR en RoBot er lustig op los. Het was dan ook een wonder dat het Energiehuis niet naar beneden is gekomen aan het eind van de avond. 

De derde editie van Club 3VOOR12/Drechtsteden was weliswaar niet bijzonder goed bezocht, maar het publiek wat wel aanwezig was is wederom getrakteerd op een fijn staaltje muziek. Op naar de vierde clubnight!