Wantijfestival 2010

Een stampvol programma tijdens het Wantijfestivalweeked

persbericht ,

Het Wantijfestivalweekend van 11 tot en met 13 juni heeft ook dit jaar weer een gevarieerd en bomvol programma. In het Wantijpark te Dordrecht is op zaterdag 12 juni Wantijpop en op zondag 13 juni Rainbowpark. Beide dagen zijn gratis toegankelijk! Het publiek kan genieten van meer dan 60 acts, waaronder weer een hoop grote namen als Bertolf, Destine, C-Mon & Kypski en de Britse skaband The Beat op zondag.

Een stampvol programma tijdens het Wantijfestivalweeked

Een stampvol programma tijdens het Wantijfestivalweeked

Het Wantijfestivalweekend van 11 tot en met 13 juni heeft ook dit jaar weer een gevarieerd en bomvol programma. In het Wantijpark te Dordrecht is op zaterdag 12 juni Wantijpop en op zondag 13 juni Rainbowpark. Beide dagen zijn gratis toegankelijk! Het publiek kan genieten van meer dan 60 acts, waaronder weer een hoop grote namen als Bertolf, Destine, C-Mon & Kypski en de Britse skaband The Beat op zondag. Naast muziek is er ook sport, spel, dans en een uitgebreide festivalmarkt. Ook bruist het vanaf vrijdag al elke avond in de stad tijdens de Wantijfestival Clubnights.

Van pop tot metal op Wantijpop
Zonder twijfel is het zeer bijzonder dat Wantijpop de voormalig leadgitarist van Amerikaanse metalband KoRn, Brian ‘Head’ Welch, mag ontvangen. Nadat hij zijn verrassende keus maakte om uit de band te stappen, zal dit één van zijn eerste optredens zijn in Nederland! Het moment dat Destine het podium bestijgt, zal ook speciaal worden want dan gaan er vele meisjesharten sneller kloppen. Met Destine’s onmiskenbare Amerikaanse sound en een platendeal met Sony Music brak deze poppunksensatie binnen no-time door. Ook de afsluiter C-Mon & Kypski van Wantijpop mag er zijn! Ze klinken als een mix van DJ Shadow, Beck, Gogol Bordello, Fela Kuti, Super Furry Animals en Justice en ze weten er ieder optreden weer een denderende liveshow van te maken!

Met headliners als Bertolf, Destine en C-Mon & Kypski kan de zaterdag eigenlijk al niet meer stuk. Maar je kunt je natuurlijk ook laten verrassen door nieuw talent zoals de Dordtse indierockband The Circumstances of de winnaars van verschillende bandwedstrijden op het Regiopodium, zoals bijvoorbeeld stonerrock-formatie G.O.TV.. Daarnaast komt er zaterdag en zondag in de Global Lounge ook een hoop jong talent voorbij. Zo staan er de bandjes van de Popschool, artiesten vanuit de Stedenbanden en zijn er meerdere dansgroepen zoals bijvoorbeeld Balance'th, The Seven Source en Stichting Bosporus. In de KidsLounge kan er lekker gespeeld worden. Of neem de uitdaging aan en klim (onder begeleiding van een ervaren instructeur) naar de top van de tokkelbaan of ga zo hoog mogelijk met kratklimmen.

Veel hiphop op Wantijpop
Als je van hiphop houdt, zit je bij het Wantijfestival helemaal goed, want op zaterdag knallen de Dikke Vandalen de eerste hiphopbangers er al om 13.00 uur in. Om vervolgens de mic door te geven aan niemand minder dan de vierman sterke hiphopgroep Flinke Namen. Op het Regiopodium staan maar liefst drie hiphopacts: hiphoprock-formatie Dropskill, Rotterdammer Dion Mase en de winnaars van de High School Music Competition Kapthijn. Op de Global Lounge presenteert de Hiphop Centrale zich met Brandwerk, Cal & J`dicious en Chef & Sous. Ook kan je werken aan je dj-skills bij de scratchworkshops van Reflex.

Rainbowpark een zondag vol wereldmuziek
Het wereldmuziekprogramma van Rainbowpark op 13 juni is een combinatie van traditionele muziek met moderne crossovers. Op de bühne van het hoofdpodium staan de legendarische Britse skaband The Beat, de Balkan/latin band Hotel, het flamenco orkest Calima, de Senegalese Afro urban folkzanger Metzo Djatah en er is een zeer speciaal optreden van Henry van Tienen met zijn Bedjô Live Kumpulan. Op het Regiopodium kan er genoten worden van optredens van de Hawaïaanse reggaezanger Joshua Alo, het salsaorkest Orquesta Quality, de afropop formatie Tijan’s Yeriba, de van origine Peruviaanse singer/songwriter Angela Maria, de Cabozoukformatie YounG Livity en de Turkse rockband Taze Bitti.

Kijk voor het laatste nieuws op www.wantijfestival.nl