Brian “HEAD” Welch (ex-KoRn) en C-Mon & Kypski in Dordrecht

De headliners van Wantijpop 2010 zijn bekend !

Zuid-Hollandse Popunie ,

Het gratis toegankelijke Wantijfestival presenteert jaarlijks een breed scala aan artiesten op twee podia en het Global Lounge veld. Nu het programma voor 12 & 13 juni in het Wantijpark van Dordrecht bijna compleet is, wordt duidelijk hoe divers de bands en acts zijn.

De headliners van Wantijpop 2010 zijn bekend !

Het gratis toegankelijke Wantijfestival presenteert jaarlijks een breed scala aan artiesten op twee podia en het Global Lounge veld. Nu het programma voor 12 & 13 juni in het Wantijpark van Dordrecht bijna compleet is, wordt duidelijk hoe divers de bands en acts zijn. Eerder bracht het festival al een aantal hoofdacts naar buiten, zoals poppunk sensatie Destine, hiphoppers Flinke Namen, energieke gypsypunkers Mad Manoush (CH) voor de zaterdag. En op zondag staan de legendarische Britse skaband The Beat (UK) en de Balkan/latin band Hotel op de bühne. Mocht er nog enige twijfel bestaan over de diversiteit aan muziekstijlen dan worden hier nog de live-danceact C-Mon & Kypski op zaterdag en veelkoppig flamenco orkest Calima op zondag aan toegevoegd. Het veelkoppig Spaans gezelschap Calima maakt levenslustige flamenco met raps en Latijns-Amerikaanse invloeden. Oprichter Juanlu ‘El Cani’ werkte met Ojos de Brujo, Macaco en Amparanoia. Met zijn soloproject Calima maakt hij aanstekelijke en pure ‘flamenquito’ (‘flamenco light’). De sound van C-Mon & Kypski is te omschrijven als een spannend mengsel van DJ Shadow, Beck, Gogol Bordello, Fela Kuti, Super Furry Animals en Justice. De vier heren, die ook de huisband zijn van de Nederpopshow (VPRO), sluiten de zaterdag af met hun energieke liveshow.


Zonder twijfel is de voormalig leadgitarist en oprichter van KoRn Brian "Head" Welch één van de meest bijzondere artiesten die Wantijpop mag ontvangen. In 2005 stapte Brian Welch uit KoRn en besloot zijn leven te beteren door onder andere af te rekenen met zijn drugsverslaving. Na de verrassende ommekeer in zijn leven reisde hij af naar India om daar een weeshuis ‘Head Home’ voor zeker 200 weeskinderen te starten. In 2007 schreef hij een autobiografische ‘bestseller’ boek genaamd Save Me From Myself. Ook ging hij gelukkig weer verder met zijn muziek. In 2008 bracht hij het soloalbum uit onder dezelfde naam als zijn boek, dat wereldwijd ook zeer goed ontvangen werd. In 2010 is hij van plan zijn tweede soloalbum uit te brengen.

Wantijfestival 2010

Wantijpop zaterdag 12 juni
Rainbowpark zondag 13 juni

Wantijpark te Dordrecht
Aanvang 13.00

Gratis

Wantijfestival Clubnights 12, 13 & 14 juni
Diverse locaties in Dordrecht

 www.wantijfestival.nl