Station 17 + support: Came

Bandleden met verstandelijke beperking tonen onbeperkt talent

persbericht ,

Bobby Kinghe heeft de uit Hamburg afkomstige band "Station 17", voor een eenmalig optreden in Nederland weten te strikken. Op zondag 20 september spelen zij in Bibelot, Dordrecht.
Station 17 bestaat al sinds 1988 en is opgericht door een aantal inwoners van een Duits centrum voor mensen met een verstandelijke beperking.

Bandleden met verstandelijke beperking tonen onbeperkt talent

Bobby Kinghe heeft de uit Hamburg afkomstige band "Station 17", voor een eenmalig optreden in Nederland weten te strikken. Op zondag 20 september spelen zij in Bibelot, Dordrecht.
Station 17 bestaat al sinds 1988 en is opgericht door een aantal inwoners van een Duits centrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Onder begeleiding van mensen met een punk attitude, is de groep snel doorgegroeid en telkens serieuzer met muziek en het maken van kunst aan de slag gegaan. Zij hebben inmiddels 6 albums uitgebracht en vele 12inch releases op hun naam staan. Ook is er onlangs een filmdocumentaire over het gezelschap verschenen.
Een optreden van Station 17 heeft niets met een freakshow of een vorm van muziektherapie te maken. Ze klinken live zo goed, dat je onmogelijk stil kunt blijven staan. Met 10 man sterk op het podium, weet de band een verrassende en afwisselende show weg te geven. Artiesten als Chicks on speed, Von Spar, Tocotronic werken graag met de band samen. Verschillende nummers van Station 17 verschenen ook al in geremixte versies.

In het voorprogramma speelt het uit Dordrecht afkomstige Came.
Came heeft het talent om te vermaken en maken dan ook van ieder optreden een feest. De bandleden zijn al jaren muzikaal actief in de regio met o.a. jamsessies en verschillende projecten. Zo hebben de 4 podiumbeesten elkaar gevonden. Vanuit de thuisbasis de Popcentrale speelt de band vanaf 2006 van Dordrecht tot Den Haag, waaronder het jaarlijkse multiculturele festival Rainbowpark en een akoestische live sessie op Radio West. Na diverse demo’s heeft de band een studio live album uitgebracht met twintig nummers variërend van funk, rock, ska tot reggae en punk en werken ze aan het tweede album. Came is een nieuwe energieke band die Nederland gaat verassen met een positieve vibe!


Zondag 20 september 2009 aanvang 20:00  entree; 7,50 (ex. toeslagen en reserveringskosten)
Reserveren: www.bibelot.net