Gratis Outdoorfestival Along the traX

12 september 2009

persbericht ,

Ook dit jaar vind het grootste popfestival van Barendrecht weer plaats bij Poppodium De Beuk. Aanstaande zaterdag, 12 september, zullen grote namen als Hit me TV en theFringe het festival aandoen.

Het festival, dat geheel door vrijwilligers georganiseerd wordt, vind dit jaar voor de 9de maal plaats.

12 september 2009

Ook dit jaar vind het grootste popfestival van Barendrecht weer plaats bij  Poppodium De Beuk. Aanstaande zaterdag, 12 september, zullen grote namen als Hit me TV en theFringe het festival aandoen.

Het festival, dat geheel door vrijwilligers georganiseerd wordt, vind dit jaar voor de 9de maal plaats.

 

Om 14:00 uur zullen de hekken van het festivalterrein open gaan, om daarna om 15:00 te beginnen met de, uit Barendrecht afkomstige, metalcore band The Lady in Red.

Daarna zal de hiphopformatie Dikke Vandalen met zijn snoeiharde beats en vlijmscherpe Nederlandstalige rhymes Barendrecht doen springen..

Na succesvolle optredens op Lowlands en Metropolis zal Hit Me TV met zijn dansbare gitaarrock hun laatste optreden op Along the traX geven voor dat ze weer de studio in gaan. De band Frans Huxie zal met een  krachtige en eigenzinnige mix van ska, punk, rock, metal, reggae, klezmer en polka een energieke live-show neerzetten.

 

Aan het begin van de avond is de beurt aan  het Barendrechtse trio The Flying Martinis met hun mix van opzwepende britpop, dampende rock-’n-roll, authentieke jazz en funk.

Daarna is het de beurt aan de live dance act Daisybelle, deze band kenmerkt  zich door de steekwoorden dansbaar, catchy en eigentijds. Hou je van dance acts als Moloko, dan mag je ze niet missen.

Geen pure hiphop, maar wel dikke breakbeats, electro baslijnen, en invloeden uit nieuwe stromingen als Baile Funk en Miami Bass, zo wordt theFringe omschreven, De sound neigt misschien nog het meest naar een clash tussen hiphop en electro. Na de TMF Awards en Mysteryland, rocken ze nu Barendrecht!         

Als laatste act zal zal het electro, house, techno duo Soulpunkers het festival afsluiten met een dikke party. Ze mixen hun eigen producties met platen van anderen en doen dit live met behulp van een laptop, controllers en een micro synth.

.

Op het festivalterrein is natuurlijk genoeg gelegenheid om eten en drinken te kopen en zelfs bij slecht weer sta je onder de overdekte bar gewoon droog! Eigen eten en drinken is dan ook niet toegestaan.

Het festival gaat open om 14:00 en zal rond 00:00 afgelopen zijn. Het festival vind plaats achter De Beuk aan de 1e Barendrechtseweg 53-55 te Barendrecht.

Bij De Beuk is er weinig parkeergelegenheid, er wordt dan ook geadviseerd om op de fiets te kopen. Mocht je wel met de auto komen, dan kan deze bij sportpark De Bongerd geparkeerd worden.

 

Kijk voor meer informatie en het complete programma op www.beukonline.nl

 

Along the traX wordt mogelijk gemaakt door: gemeente Barendrecht, Alle-r-hande, Hertog Jan, Popunie, Fonds 1818 en Nederlands Fonds Voor Podiumkunsten.

 
tijdschema:
14:00 De Gerste DJ's van Rotterdam (tevens Pauze DJ's)
15:00 The Lady In Red
16:00 De Dikke Vandalen
17:00 Hit Me TV
18:15 Frans Huxie
19:15 The Flying Martinis
20:30 DaisyBelle
21:45 theFringe
22:30 Soulpunkers