The New Shining en My Own Army presenteren schijfjes in Rotterdam

Twee regio bands toppen in Watt

Vanessa van Ewijk , Gertjan van Zon ,

Afgelopen zaterdag stonden twee fijne bands in de watt, Rotterdam. De ene in de grote zaal, de andere in de kleine zaal achter in het café. Beide bands presenteren hier vanavond hun nieuwste EP/CD. Twee bands: totaal verschillend. En toch ook weer niet.

Twee regio bands toppen in Watt

Afgelopen zaterdag stonden twee fijne bands in de watt, Rotterdam. De ene in de grote zaal, de andere in de kleine zaal achter in het café. Beide bands presenteren hier vanavond hun nieuwste EP/CD. Twee bands: totaal verschillend. En toch ook weer niet.

 

In de grote zaal van de Watt vinden we The New Shining. Een band die zich de afgelopen drie jaar, door keihard te werken behoorlijk heeft bewezen. Ongeveer anderhalf jaar geleden was daar ineens eerste CD : "Supernatural Showdown". Omver geblazen door het volle geluid maakte 3voor12Drechtsteden een mooi foto verslag in Bibelot. Vandaag presenteert de band zijn tweede CD: "Hedges against the night". De band presenteert voor het optreden evenals de vorige keer hun nieuwste videoclip op een groot scherm. De videoclip van het nummer "Shadowcast" ziet er professioneel uit en het nummer heeft zeker hitpotentie. Na deze presentatie op het witte doek kan het echte werk beginnen. Het optreden wordt aangekondigd door een presentator en op het podium komt de band te voorschijn nadat het witte doek is gevallen. Dat niet alleen aan de opening is gewerkt valt met één blik op het podium meteen te zien. Boven het podium prijken drie reuze licht pilaren die voor een zeer indrukwekkende lichtshow zorgen. Wat volgt is een superstrak optreden met uiteraard nummers van de nieuwe CD. Maar ook nummers van de eerste CD. De nieuwe nummers hebben een rauw randje, bevatten meer gitaarsolo's en heeft een duidelijk volwassener geluid. Door de lichtbundels zit de drummer van de band ook eens in de schijnwerpers. Niet geheel onterecht de drummer werkt hard vanavond en dat werpt zijn vruchten af. Nax, R en Vince zijn gedegen muzikanten die elkaar duidelijk hebben gevonden. De show staat als een huis waarbij nieuwe single "Shadowcast", het strakke rocknummer " How does it feel" en het diepe "Leap of faith" boven de andere nummers uitstijgen. Een landelijke doorbraak lijkt slechts een kwestie van tijd.

 

http://www.thenewshining.com/

 

In de tegen de wand aan met kussentjes bekleedde kleine zaal achterin het café van de Watt presenteert de band "My Own Army" zijn eerste EP "throw away the silence". Bij binnenkomst ontvangt iedereen deze EP. Deze band begrijpt heel goed dat promotie heel belangrijk is. Stonden we net nog in de grote spotlights in de grote zaal. Hier worden we ontvangen in een kleinere intieme setting. Meteen worden we overdonderd door de volle gitaarsound van de band. De stem van zanger Herman klinkt helder en heeft een zeer groot bereik. Herman speelt soms mee met gitaar en soms niet wat het geluid absoluut niet doet slinken. De nummers bevatten vaak mooie instrumentale stukken, waarmee de band mooie melodieuze rock speelt. Herman vraagt of we blues willen horen of soul. Het publiek kiest duidelijk voor rock en mede door het rauwe distortion geluid van gitarist Vincent krijgt het publiek wat hij vraagt. Op het podium zien we muzikanten die elkaar hebben gevonden en goed op elkaar zijn ingespeeld. Als toegift krijgen we onder luid geklap van het publiek een stukje acapella wat overgaat in die lekkere stevige rock. Moa is een band om in de gaten te houden!

 

http://www.myownarmy.nl