Bibelot Band Boost

Voorronde 1 (pop/rock)

Jasper van Dorp ,

Op zaterdag 17 oktober ging een nieuw seizoen van de Bibelot Band Boost van start. In de altijd sfeervolle Dordtse poptempel Bibelot zal weer een aantal bands strijden om de felbegeerde hoofdprijs, die onder andere bestaat uit een optreden op Wantijpop. De eerste voorronde had als thema 'pop/rock'.

Voorronde 1 (pop/rock)

Op zaterdag 17 oktober ging een nieuw seizoen van de Bibelot Band Boost van start. In de altijd sfeervolle Dordtse poptempel Bibelot zal weer een aantal bands strijden om de felbegeerde hoofdprijs, die onder andere bestaat uit een optreden op Wantijpop.

De eerste voorronde had als thema 'pop/rock'. De band The Cosmic Carnival heeft helaas af moeten zeggen, waardoor er vier bands uit deze categorie een set speelden.

Het seizoen werd geopend door het Bredase Volt Violin, een band die onder andere bestaat uit leden van Down Under (die ooit al eens de Bibelot Band Boost won). Volt Violin klonk vooral erg degelijk, met rock in de stijl van onder andere Pearl Jam. Muzikaal was het uitstekend en de songs hadden goede melodielijnen. Wel was er wat weinig afwisseling tussen de nummers.

Fueled had wat dat betreft een beter opgebouwde set, met afwisselende (post-)grunge songs. Hier en daar werd ook creatief omgegaan met de opbouw, waardoor de band de aandacht goed vast kon houden. Helaas was de muzikale invulling soms nog wat rommelig en deed de presentatie wat mat aan.

Het trio The Beaks uit Dordrecht, met ex-leden van Redfish, speelde lekkere bluesrock. Vooral het gitaarspel van zanger Bart speelde daarbij een grote rol. Maar hoewel hij duidelijk een goede techniek en stijl heeft, speelde hij regelmatig niet strak mee met zijn ritmesectie. Daar kwam bij dat de presentatie wat tam was. Deze tekortkomingen zorgden voor een gebrek aan power.

De afsluiter Awash bracht semi-akoestische pop/rock, waarbij zowel gitarist Geert en toetseniste Charlotte de zangpartijen voor hun rekening namen. De liedjes hadden goede thema's en waren bovendien afwisselend genoeg. De band bestond muzikaal gezien echter teveel uit eilandjes, waarbij niemand elkaar goed de ruimte gaf. Dit gaf een rommelig totaalgeluid.

Na het juryberaad werd Volt Violin uitgeroepen tot winnaar van de eerste voorronde, waardoor deze band de eerste finaleplaats heeft bemachtigd. Het publiek had daarnaast de gelegenheid om een favoriet aan te wijzen door middel van de stemmachine, waarbij de meeste stemmen eveneens naar Volt Violin gingen. De band met het op-een-na-hoogste aantal stemmen was Fueled, waardoor deze op herkansing mag in de halve finale.

De volgende rondes van de Bibelot Band Boost:

14 november 2009: 2e voorronde (metal)
12 december 2009: 3e voorronde (punk/ska)
23 januari 2010: 4e voorronde (various)
20 februari 2010: 5e voorronde (pop/rock)
27 maart 2010: halve finale
24 april 2010: finale