Bibelot Band Boost 2010

Boost The Local Music

persbericht ,

De Bibelot band boost is de opvolger van de Kleine Prijs van Dordt en de leukste bandcontest van Dordrecht en omstreken. De prijs geeft beginnende bands, acts en muzikanten de kans zich te presenteren aan een groot publiek en een vakkundige jury. Popbands, hiphop acts, singer/ songwriters, metalheads; alle genres zijn welkom! Voor de deelnemende bands zijn er verschillende prijzen te winnen die hun carrière net die ‘boost’ geven die nodig is.

Boost The Local Music

De Bibelot band boost is de opvolger van de Kleine Prijs van Dordt en de leukste bandcontest van Dordrecht en omstreken. De prijs geeft beginnende bands, acts en muzikanten de kans zich te presenteren aan een groot publiek en een vakkundige jury. Popbands, hiphop acts, singer/ songwriters, metalheads; alle genres zijn welkom! Voor de deelnemende bands zijn er verschillende prijzen te winnen die hun carrière net die ‘boost’ geven die nodig is. Het prijzenpakket loopt uiteen van optredens in de regio tot de mogelijkheid om een professionele demo op te nemen. Bibelot wil hiermee bands, acts en muzikanten uit de regio ondersteunen in hun ontwikkeling. Hier kun je meer algemene informatie vinden over Bibelot Band Boost.

Vanaf zaterdag 17 oktober barst de strijd onder de bands weer los! Benieuwd wie de deelnemers zijn? Hier vind je ze allemaal op een rijtje! Tijdens de avond zelf kun je met een stemkaart zélf je stem uitbrengen op je favoriete bandje! Op de avond zelf krijgt elk bandje een kleur, wat correspondeert met de kleur op je stemkaart. Je kunt hier al vinden welke kleur jouw favoriete bandje krijgt!
- zaterdag 17 oktober: voorronde 1 pop/rock
- zaterdag 14 november: voorronde 2 metal
- zaterdag 12 december: voorronde 3 punk/ska
- zaterdag 23 januari: voorronde 4 various
- zaterdag 20 februari: voorronde 5 pop/rock
- zaterdag 27 maart: have finale
- zaterdag 24 april: finale 

zaterdag 17 oktober: voorronde 1 pop/rock

Deelnemers:

Volt Violin - stemkleur blauw
Volt Violin herrees eind 2008 uit de as van de Bredase rockband Down Under. Na een aantal maanden van songwriting en experimenteren met diverse arrangementen ontpopte Volt Violin zich tot een band die stevige rock mengt met sferische momenten.
Aankomend seizoen zal Volt Violin te zien zijn op diverse podia’s, zowel binnen als buiten de regio. Tevens heeft Volt Violin de afgelopen periode in de studio haar debuut opgenomen. Volt Violin is klaar voor de volgende stap!

Fueled - stemkleur oranje
Met een achtergrond die verschilt van heavy metal tot rock en akoestische bands, hebben de leden van Fueled zich eindelijk verzameld om een muzikaal meesterstuk te maken. Alle bandleden komen uit, of uit de buurt van, Rotterdam. Na een jaar van isolatie en rust en kalmte is Fueled klaar om alle podia te bespringen die ze maar kunnen vinden. Hun geluid kan vergeleken worden met bands als 3 Doors Down, Foo Fighters, Live, Stone Temple Pilots, Incubus etc. 


The Beaks - stemkleur groen
The Beaks is een power rock trio uit Dordrecht, welke eind 2008 is opgericht met onder andere ex-leden van Redfish. De sound van The Beaks is gebaseerd op een rauwe 70's sound met invloeden van onder andere Led Zeppelin, Jimi Hendrix en The Black Keys. The Beaks kiezen niet voor de verfijning maar voor de rauwe ongepolijste kant in hun nummers, hierdoor staat elke live show garant voor een stevige pot rock 'n roll. 

The Cosmic Carnival - stemkleur geel
The Cosmic Carnival is een swingende vijfmans-formatie uit Rotterdam, die rijkelijk geïnspireerd door de jaren zestig harmonieuze samenzang weet af te wisselen met moddervette grooves. Het schrijven van originele liedjes staat hoog in het vaandel en daarnaast is er ruimte voor dansbare en soms lang uitgesponnen jams, waarbij de traditionele gitaar- en orgelsolo's van weleer natuurlijk ook niet ontbreken. "The Cosmic Carnival is een dikke-pret-band die weten hoe ze een feestje moeten bouwen", aldus Henk Pool, producer van onder andere Marco Borsato en Tjeerd Oosterhuis.

Awash - stemkleur rood 
Het geslaagde akoestische debuut van Awash krijgt een verrassend vervolg. De band levert knap werk door binnen een robuust en dynamisch pop-rockkader haar herkenbare semi-akoestische fundament vast te houden.
Awash is in staat eerlijk en consistent te blijven ondanks een grote variatie aan prachtig afgeronde nummers die ieder een eigen verhaal vertellen.


zaterdag 14 november: voorronde 2 metal

Deelnemers:

La Mer- stemkleur blauw
De band La Mer is uniek in haar stijl, door de combinatie van twee sterke vocalen ondersteund door zwaar groovende drums en gitaren. La Mer is de Franse vertaling van de zee. Zoals de zee rustgevend kan zijn, kan de zee ook angstaanjagend zijn. Hetzelfde laat La Mer in haar muziek horen. De band wisselt hun muur van geluid weer net zo makkelijk in om vervolgens het publiek te raken met meeslepende sounds en prachtige cleane melodieën.

Ametheon - stemkleur oranje 
Dankzij de verschillende muzikale achtergronden en voorkeuren is het geluid van de band Ametheon zeer variërend en niet makkelijk te beschrijven. De zeskoppige metalband speelt een dynamische combinatie van gothrock en melodische metal. Soms duister, dan weer licht, soms snoeihard, dan weer poeslief; Ametheon heeft het allemaal.Back To Dust - stemkleur groen
Back to Dust is nog maar net bij elkaar, maar nu al laten ze met hun shreddende riffs horen dat ze hun plek in de muziek wereld absoluut verdienen. In het begin bestond de band uit Nando (vocals), Bas (drums) en Mitchell (lead guitar), maar al snel vonden ze dat ze een gitaar misten en zo is Roy (rythm guitar) erbij gekomen. Als laatste werd Michel op de basgitaar toegevoegd. Hiermee is Back to Dust klaar om de podia af te breken!

Lockdown - stemkleur geel
Vanuit een gezamenlijke passie voor hardcore is Lockdown in 2007 ontstaan. Geen glitter of glamour, nee juist pure hardcore, wat wil je nog meer? Vanaf hun oprichting heeft Lockdown het voor elkaar gekregen een stevige setlist te maken, welke tot zijn recht komt met een agressieve live performance.
The Lady In Red - stemkleur rood
The Lady In Red begon eind 2007 onder de naam Paralife. De band zette de toon voor een nieuw soort metal met super-melodische riffs, stevige drums en volledig geïntegreerde vocalen. Na een jaar van songwriting en optredens besloot de band dat het tijd was om alles naar een hoger level te tillen; strakker, sneller, krachtiger en melodieuzer dan ooit tevoren. Bij deze nieuwe richting hoorde ook een nieuwe naam: The Lady In Red.


zaterdag 12 december: voorronde 3 punk/ska

Deelnemers:

Tales Of Ale - stemkleur blauw
De mannen van Tales of Ale vormen niet zomaar een doorsnee band. De muziek en de show van deze groep zorgen er gegarandeerd voor dat je een avond helemaal los kunt gaan en onder 't genot van een flinke hoeveelheid bier kunt genieten van een band die 't allemaal net even anders aanpakt dan je gewend bent. Melodisch, energiek en heavy. Wat wil je nog meer?

Meet The Storm - stemkleur oranje
De wortels van de bandleden van Meet the Storm liggen bij skatepunk en post-hardcore. Gooi deze bandleden samen en je krijgt een nieuwe mix van post-hardcore met skate-punk invloeden. De band heeft inmiddels een zeer energievolle podiumperformance ontwikkeld, wat ervoor zorgt dat ondanks alles stuk gaat, het publiek blijft kijken!

Too Loud For Granny - stemkleur groen
Too Loud For Granny is een 4-koppige poppunk-formatie uit de omgeving Rotterdam-Den Haag. De band werd in 2006 opgericht en heeft zich van meet af aan gestort op liveoptredens, vandaar dat zij al een indrukwekkende hoeveelheid podiumervaring heeft. Too Loud For Granny onderscheidt zich van de gemiddelde ‘commerciële’ punkband door trouw te blijven aan de rauwe sound van de punkbands van weleer.

Question Mark - stemkleur geel
Question Mark is in de zomer van 2007 ontstaan uit de resten van melodische punkband IoyN. De band wilde een nieuwe richting op met haar muziek, de oude bandnaam sloot daar niet meer bij aan. De stijl die werd gekozen was progressieve hardcore punk met blues en rock invloeden.
Live is Question Mark een groot feest vol met energie , afwisseling en interactie met het publiek.

Appendix - stemkleur rood
Begonnen in 2003 in een kraakpand, uitgejoeld op een schoolfeest in 2004 en keihard rockend in de huidige bezetting sinds 2005. Appendix is een punkrockband uit Noord-Brabant. Het doel van de band is om zoveel mogelijk shows te doen, met zoveel mogelijk bands het podium te delen en voor zoveel mogelijk mensen te spelen. En als het mee zit in de tussentijd ook nog wat geld bij elkaar schrapen voor het opnemen van een album.

zaterdag 23 januari: voorronde 4 various

Deelnemers:

Scarlet Mae - stemkleur blauw
Scarlet Mae is een jong en fris Rotterdams bandje. Zangeres en pianiste Marije van Rijn schrijft de liedjes achter de piano. Samen met drummer Daan van Kasteren, contrabassist Thomas Pol en contrabassiste/vocaliste Caroline Kamp maakt Scarlet Mae een mix van mooie singer/songwriter nummers, swingende jazz en vrolijke pop.


Ombligo - stemkleur oranje
Mei 2008 maakte Ombligo met funky rock/pop liedjes zijn debuut in de Keulse Kar in 's-Hertogenbosch. Deze drie muzikanten, met drie verschillende achtergronden, maken dynamische muziek beïnvloed door Zuid-Amerikaanse ritmes en Europese rock. Hun drive is om zo veel mogelijk mensen te laten zien dat er geen barrières zijn in de muziek. Niet in de taal, instrumenten, zang en ritmes.

Road Sign - stemkleur groen
De Rotterdamse band Road Sign legt sinds november ‘07 zijn weg af door de keiharde regels van de muziekindustrie. Gewapend met hun motto: "Dat kunnen we zelf ook!" zijn de drie mannen van Road Sign de strijd aangegaan om hun ‘grungy’ garage rock bij het onbewuste publiek te injecteren. Hun gif bestaat uit energieke en grauwe songs vol met sarcasme, dynamiek en verrassingen.Speakerpunch - stemkleur geel
Met de rock 'n roll hoog in het vaandel midden in een ver-indie-zerende gitaarscene zag Speakerpunch in 2008 het levenslicht. Met energie als hoofdingrediënt vuurt Speakerpunch een cocktail van groovende riffs, strakke beats en brutale teksten als een vuistslag uit de pompende speakers. Als er beweging ontstaat in het publiek, van knikkende koppen tot complete duw- en trekchaos, achten de mannen hun taak volbracht!

SID - stemkleur rood
Wat doe je als band wanneer je geen geschikte zanger(es) kunt vinden om je band van gelijkgestemden te completeren en niet de ambitie hebt om instrumentale muziek te spelen? Dan besluit je samples te gebruiken om de nummers op te leuken. SiD is: 4 mannen, een basgitaar, een doe-het-zelf mentaliteit, akoestische drums, ondertussen een gezonde afkeer van de fysieke aanwezigheid van vocaliten, een elektrische gitaar, een eigen mening, en een laptop; maar vooral erg dansbaar!


zaterdag 20 februari: voorronde 5 pop/rock

Deelnemers:

About A Girl - stemkleur blauw
About a Girl is een alternatieve pop-rock band, opgericht in de buurt Rotterdam in 2006. Vaak wordt About a Girl's stijl getypeerd als highschool-pop/rockmusic. About a Girl speelde al live bij 3voor12 op 3fm en op diverse talentenjachten van bijvoorbeeld radio.nl. Lovende kritieken ontving de band vanwege de frisse eigen sound.Burning Sensation - stemkleur oranje
Burning Sensation maakt een combinatie van onder meer de muziekstijlen speedmetal en country, met teksten over kleine frustraties waar de meeste muzikanten liever geen woorden aan vuil maken, en wat leidt tot een komische en duidelijke verwoording van gevoelens die bij veel mensen leven. Vanaf 2008 maakt Burning Sensation van elk optreden een feestje!


Percival - stemkleur groen
Percival is een 4 mans formatie uit Noord – Brabant en is in begin 2005 ontstaan. De band maakt melodieuze rock met een indie randje. Met al een rijkelijk aantal optredens achter de rug weten de jongens een goede show neer te zetten. Het 4-tal bestaat uit Reitze Verkerk (zang), Kas Donkers (gitaar-zang), Jens de Bont (bas-gitaar) en de nieuwe drummer Robin Schoenmakers.Monocle Mint - stemkleur geel
Rockminnend Nederland heeft weer een nieuwe band om naar uit te kijken. De heren van het Roosendaalse Moncole Mint willen slechts één ding en de neuzen wezen de rockkant op. Resultaat: dansbare, swingende rock. Op de manier zoals ook Franz Ferdinand of Queens Of The Stone Age kunnen swingen.

Profuna Ocean - stemkleur rood
Profuna Ocean is een eigenwijze en geïnspireerde band met een muzikale uitstraling die aan de ene kant in het sferische en progressieve spectrum van de muziek kan worden geplaatst, maar aan de andere kant ook een band die niet te plaatsen valt binnen een bepaald muzikaal kader. Zij zullen je verrassen door de mooie, zuivere muzikale frases die van het ene op het andere moment met vlagen kunnen overgaan in stevige stukken rock.

zaterdag 27 maart: halve finale
De publiekswinaars van de voorrondes strijden in de halve finale om de laatste finale plaats!

zaterdag 24 april: finale
Wie wordt de winnaar van de Bibelot Band Boost 2010? De bandjes die in de finale terecht komen worden door de jury in de voorrondes bepaald