Waylon in Bibelot: Er is leven na landelijke talentenjacht

Motown van toen en nu, soul in Dordrecht

Vanessa van Ewijk ,

Soulzanger Waylon, bekend van de talentenjacht "Holland's got talent", tekende onlangs een droomcontract bij Motown. Dat er leven is na een talentenjacht bewees dit multi-talent tijdens de tweede show van zijn "Wicked Ways" tour in Bibelot.

Motown van toen en nu, soul in Dordrecht

Soulzanger Waylon, bekend van de talentenjacht "Holland's got talent", tekende onlangs een droomcontract bij Motown. Dat er leven is na een talentenjacht bewees dit multi-talent tijdens de tweede show van zijn "Wicked Ways" tour in Bibelot.

 

Afgelopen donderdag zette nieuwkomer Waylon Bibelot voledig op zijn kop. Met eigen nummers, maar ook met een keur aan heerlijke Motown nummers. Dordrecht lag al snel aan de voeten van deze soulzanger.

 

Na het indrukwekkende voorprogramma van Blues singer/songwriter Ralph de Jongh begint Waylon met zijn uitgebreide band aan zijn sublieme show. Het eerste nummer dat gebracht wordt staat meteen als een huis en had ook toegiftwaardig geweest. Dit belooft iets voor de show van vanavond. Het publiek staat er wat onwennig bij. Dit verandert echter compleet na de opmerking van Waylon: “Hier is het toen-tijdperk van Motown, ik ben van nu.” Wat volgt is een keur aan Motown hits. Geen slappe aftreksels, maar stevig gebracht door zeer kundige muzikanten en een zanger met een dijk van een stem. We horen onder andere Marvin Gay's "I heard it through the grapevine" en Stevie Wonder's "Signed, sealed delivered (I'm yours)". De zaal staat meteen op z'n kop. Je ziet wat jonge mensen fronsen bij de wat onbekendere nummers maar de ouderen herkennen het maar al te goed, die mooie oude Motown sound.

 

Achtergrondzangeressen Tessa en Astrid krijgen kans hun zangtalent te tonen en pakken deze met beide handen aan. Van onwennigheid is totaal geen sprake. Het is ook alsof de band aan zijn derde clubtour bezig is. Na de medley knalt Waylon single "Wicked Way" de zaal in. Dit optreden kan nu al niet meer stuk. Waylon draait, knipoogt, maakt grapjes op een zeer ontspannen manier en pakt de zaal moeiteloos in. Nieuwe single "Hey" belooft een waardige opvolger van "Wicked way" te worden. De poses die drie bandleden laten zien geven een mooi voorproefje op de nieuwe videoclip. In het nummer "Sometimes an angel" zien we een andere kant van Waylon. Een prach tekst met dito gevoeligheid laat de harten van de meisjes en vrouwen op de voorste rij smelten. Waylon kan het hebben, zijn nummers zijn sterk genoeg om door de zoetigheid heen te prikken. Waylon sluit zijn set af met het mooie "Untill we meet again". Uiteraard staat ons een toegift te wachten. En wat voor één! Quote van Waylon: "Hier is wat mij betreft het mooiste Stevie Wonder nummer ooit gemaakt: Lately.” Om Stevie te coveren moet je van hele goede huize komen. Waylon komt uit dat goede huis. Ook zijn muzikanten hebben daar gewoond. Wat een prachtshow en wat een schitterende versie van "Lately". Waylon sluit zijn show af met Otis Redding's "Try a little tenderness". Het dak gaat eraf. De covers van Motown van deze avond werden met veel kracht gebracht. Maar het eigen werk vraagt duidelijk om meer. Van mij mag er in de toekomst wat meer eigen werk gebracht worden. Voor nu: ga hem zien, deze man, en zijn waanzinnige band!

 

http://www.waylon.nl