Infadels en Pioneers of love

in Bibelot

Lotte van Ham / Gertjan van Zon ,

Infadels, de band die haar naam te danken heeft aan een uitspraak van Bin Laden en een kleine spelfout, wie kent ze niet? Pioneers of Love geeft de liefde een nieuw gezicht! Gesterkt door de zang en de synthesizer heeft de Leeuwardense band zich binnen korte tijd neergezet als een grote belofte. 3voor12Drechtsteden was erbij en keek ernaar.

in Bibelot

Infadels (UK)

Infadels, de band die haar naam te danken heeft aan een uitspraak van Bin Laden en een kleine spelfout, wie kent ze niet? Ook de energieke optredens die de band reeds op Pinkpop, Lowlands, Pukkelpop en Parkpop gaf, staan in het geheugen van menig festivalbezoeker gegrift. De muziek van de band bestaat uit catchy electro- pop- punk met dikke vervormde baslijnen, funky gitaarriffs en lekker rauwe, opgefokte vocalen. Ze weten precies hoe ze electronica en acid samen met live- muziek moeten gebruiken. Die mix resulteert in bijzonder spannende en dansbare muziek, die ook wel wordt vergeleken met muziek van The Rapture en LCD Soundsystem. De band heeft twee albums uitgebracht; debuutalbum ‘We Are Not The Infadels’ in 2006 en ‘Universe In Reverse’ in juni vorig jaar.

Pioneers of Love


Pioneers of Love geeft de liefde een nieuw gezicht! Gesterkt door de zang en de synthesizer heeft de Leeuwardense band zich binnen korte tijd neergezet als een grote belofte. De catchy popliedjes zijn na één keer luisteren al niet meer uit je hoofd te krijgen. De alternatieve popsound in combinatie met het uitstekende live-werk bracht de band in januari 2008 op Eurosonic en bezorgde de band de eindwinst tijdens het Rode Oortjes Festival in een deelnemersveld van maar liefst 164 bands. Dit jaar stonden ze wederom op Eurosonic. Met een ijzersterke promo-cd en enkele nieuwe nummers op zak is de band bezig Nederland (en buitenland) te veroveren!