Het Wantijfestival 2009 - de voorbeschouwing

In het weekend van 13 & 14 juni

persbericht ,

Op het Wantijfestival zijn meer dan 60 acts te zien. Naast vele (inter)nationale acts op het Woonbron Podium is er ook regionaal talent te zien op het Regiopodium en veel danstalent op ToBe On The Dancefloor. De Global Lounge staat dit jaar weer bol van jong talent, maar biedt ook sport, spel, dans en workshops. Er is natuurlijk ook weer een uitgebreide festivalmarkt.

In het weekend van 13 & 14 juni

In het weekend van 13 & 14 juni beleeft het Dordtse Wantijfestival haar twaalfde editie. In het Wantijpark te Dordrecht vindt op zaterdag Wantijpop en op zondag Rainbowpark plaats. En niet geheel onbelangrijk: beide dagen zijn gratis toegankelijk!

 

Op het Wantijfestival zijn meer dan 60 acts te zien. Naast vele (inter)nationale acts op het Woonbron Podium is er ook regionaal talent te zien op het Regiopodium en veel danstalent op ToBe On The Dancefloor. De Global Lounge staat dit jaar weer bol van jong talent, maar biedt ook sport, spel, dans en workshops. Zoals bijvoorbeeld de tokkelbaan, voetbalvirtuoos Soufiane Touzani, breakdance, de Millennium Challenges, een FairTrade bar, Popschool 4 Kids en nog veel meer. Er is natuurlijk ook weer een uitgebreide festivalmarkt.

 

Naast het festival in het Wantijpark zijn er op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond de Wantijfestival Clubnights op verschillende locaties in de Dordtse binnenstad.


Wantijpop

Speciaal voor de allerjongsten zullen de drie meiden van Djumbo Wantijpop openen op het Woonbron Podium.
Daarna komt het Amsterdamse raptalent Yes-R de bühne op zijn kop zetten. The Death Letters hebben afgelopen jaar heel wat losgemaakt in muziekland. Het Woonbron Podium is dit jaar dan ook de juiste plek voor deze jonge Dordtenaren. The Sheer laat zijn nieuwe geluid horen met hun nieuwste bandlid: JanPeter Hoekstra (ex-Krezip). IJzersterke female fronted gothic metal kun je verwachten van Stream of Passion. De energieke Franse band Okploïde brengt krachtige Latino skapunk. Zorg dat je de heetste hiphopgroep van dit moment Fakkelbrigade met o.a. Sticks, Rico en Typhoon niet mist! De funkdance sensatie Kraak & Smaak zal Wantijpop afsluiten met de geweldige show van deze alom geroemde live band.

 

De afgelopen maanden is hevig gestreden in verschillende regionale talentenjachten voor een plaats op het Regiopodium. De winnaars die zaterdag op het Regiopodium te zien zijn:
The Dazzled Prophet (indiepop), Fueled (heavyrock), BluefisH (punkrock 'n' roll), Blend (poprock), Disfunction (nu-metal) en De Grote Boze Neger (hiphop), Bimemwa (funk), The Flying Martinis (blues/rock/funk) en Revision (melodische rock).        

Rainbowpark
De tweede dag van het Wantijfestival, Rainbowpark, staat in het teken van wereldmuziek en moderne crossovers. Beithar zal met hun celticpipes en -drums deze festivaldag in het Wantijpark bombastisch inluiden.
Op het Woonbron Podium staan: Afrobeat formatie Kara Dara, Caribische reggae grootheid Ibis Lawrence begeleid door de Dordtse band Dreadless, ethnobigbeat brassband ńĆankišou uit Tsjechië, de Spaanse rumbaspecialisten Jaleo Real en zouk-koningin Suzanna Lubrano.

 

Op het Regiopodium is er aandacht voor wereldmuziek uit de omgeving van Dordrecht. Op de planken staan: Prisiri (kaseko), Kammy (Surinaamse crossover), Double G & Band (Greek gospel/hiphop), Cabubu (wereldse smeltkroes), Kwartet Balqana (Balkanfolk) en Emma Thwaite (folkjazz). Ook is vaste gast van Rainbowpark Henry van Tienen aanwezig met zijn worldfusion project Bedjo & Kumpulan. Tussendoor geeft de Rhythm School op het hoofdveld een daverende sambapercussie show weg.

 

ToBe On The Dancefloor
Op zaterdag en zondag wordt op de dansvloer (ToBe On The Dancefloor) flink gedanst door en voor het publiek. Op de dansvloer kun je op zaterdag genieten van: StreetStyle (streetdance), Sadhana (bellydance), Seven Source (streetdance), Balance’th (streetdance), Charybdis (bellydance) en Studio Bounce (urban streetdance). Op zondag kun je wereldse dansen verwachten van: Machar (volksdansen), Amor Gitana (flamenco), Alma de Tango (tango), Rincon Cubano (salsa), Berckepoort (Egyptische dans) en Deosil Sylla (oriëntaalse bellydance). Het publiek wordt door dansgroep Machar uitgenodigd om deel te nemen aan de Dordt Shuffle. Het Kwartet Balqana heeft speciaal hiervoor een nummer geschreven en zal dit ook live uitvoeren tijdens hun optreden.

De Wantijfestival Clubnights
Tijdens de Wantijfestival Clubnights zijn er naast live optredens ook vele dj’s te zien. Op de locaties Bibelot, Popcentrale, Café de Vrijheid, ’t Havenhoekje, Stadcafé Rijke & zn en de Pontonnier gaat het Wantijfestival tot in de late uurtjes door. Een greep uit het programma: Krause, Bong-Ra, Capacocha, Mur Du Son, The Loo, The Secret Handshake Club en Molotes Fiësta Cuban Night.

 

Kijk op www.wantijfestival.nl voor meer informatie.