Eerste namen voor Wantijfestival 2009 bevestigd

op 13 & 14 juni

persbericht ,

De eerste namen voor het gratis toegankelijke Wantijfestival, op 13 & 14 juni in het Wantijpark te Dordrecht, zijn bevestigd. Met The Sheer, Kraak & Smaak, The Death Letters, Stream of Passion, Suzanna Lubrano, Čankišou en een bijzondere samenwerking tussen Dreadless en Ibis Lawrence belooft het weer een buitengewoon goed festivalweekend te worden.

op 13 & 14 juni

De eerste namen voor het gratis toegankelijke Wantijfestival, op 13 & 14 juni in het Wantijpark te Dordrecht, zijn bevestigd. Met The Sheer, Kraak & Smaak, The Death Letters, Stream of Passion, Suzanna Lubrano, Čankišou en een bijzondere samenwerking tussen Dreadless en Ibis Lawrence belooft het weer een buitengewoon goed festivalweekend te worden.

 

Op zaterdag 13 juni zijn de heren van The Sheer, na een lange periode van schrijven en opnemen, te zien op de bühne van Wantijpop. Hier zullen ze naast hun bekende repertoire ook nieuwe nummers ten gehore brengen. Half april releasen ze namelijk officieel hun nieuwe album ‘Here And Now And Long Before’. Ook zal de nieuwe aanwinst in de band te horen zijn: begin dit jaar voegde de ex-Krezip gitarist Jan Peter Hoekstra zich bij The Sheer. 

 

Het Leidse Kraak & Smaak heeft een aantal indrukwekkende ervaringen achter de rug. Ze tourden met liveband de wereld rond en waren de supportact van Faithless. Ook maakte zij remixen voor grote namen zoals Jamiroquai, Richard Dorfmeister (van Kruder&Dorfmeister), Junkie XL and Sam Sparro. Allen vielen als een blok voor het typische Kraak & Smaak geluid. Met hun derde album ‘Plastic People’ gooide ze wereldwijd hoge ogen. Op dit album hoor je een unieke samensmelting van good old funk met euforische dance ook wel “Amy Winehouse meets Moby” genoemd. De Kraak & Smaak liveband is dan ook op zaterdag de afsluitende act op het Woonbron podium.

 

De mix van rock, blues en punk van The Death Letters maakte het afgelopen jaar heel wat los in muziekland. Duende en Victor (16 en 17 jaar) wonnen de High School Music Competition, Bibelot Band Boost en de Villa life - Road to Paradiso. In januari brachten zij hun eerste album uit en deze werd door menig recensent zeer positief ontvangen. Deze Dordtenaren mogen dus zeker niet ontbreken en dit keer op het hoofdpodium van het Wantijfestival!

Female fronted metal is een graag gezien genre op festivals. Bands als Within Temptation, Evanescence en The Gathering speelden menig festival plat. Met de Mexicaanse Marcela Bovio op zang past Stream of Passion goed in dit rijtje thuis. Deze progressieve metalband brengt binnenkort ook nog eens een nieuw album op het label Napalm Records.

 

Wederom vrouwelijke afsluiter op Rainbowpark en een bijzondere samenwerking
De tweede dag in het Wantijpark staat jaarlijks in het teken van wereldmuziek. De mix van traditionele zouk en populaire Amerikaanse r&b bracht Suzanna Lubrano wereldwijd groots succes. Dit jaar komt alweer haar vijfde soloalbum eerst in Amerika uit en daarna volgen Afrika en Europa. Sloot vorig jaar Belle Perez af, dit jaar zal Susanne Lubrano, Rainbowpark werelds afsluiten met haar gouden stemgeluid.      

 

Dit jaar is er een bijzondere samenwerking tussen de Dordtse reggaeband Dreadless en de Caribische Ibis Lawrence. Deze reggae/dancehall grootheid schreef en produceerde eerder voor groepen als Alpha Blondy en trad op met o.a. Exile One, Grammack's Jeff Joseph en Bankie Banx.

 

Het Tsjechische gezelschap van Čankišou reist speciaal voor Rainbowpark af naar Dordrecht om er een wereldfeest te maken. Deze zevenkoppige band gebruikt de meest uiteenlopende instrumenten, zoals didgeridoo, djembé en zelfs accordeon. In hun energieke wereldmuziekmix worden wilde ritmes uit het Midden-Oosten tot aan Afrika, afgewisseld met exotische melodieën.

 

Meer weten, kijk op www.wantijfestival.nl