Japanner smelt elektonica om in Landschappen: Urban Explorers 2009!

Ironische teksten van It's a musical redden het niet op expirementeel Dordts festival.

Vanessa van Ewijk ,

"Bron: Wikipedia: Urban exploring, urbex of UE is het doorzoeken van producten van onze beschaving die voor de meeste 'normale mensen' niet toegankelijk zijn. De term Urban exploring is Engels en betekent letterlijk 'het onderzoeken van het urbane (=stedelijke)', maar het kan zich net zo goed op het platteland afspelen....

Ironische teksten van It's a musical redden het niet op expirementeel Dordts festival.

"Bron: Wikipedia: Urban exploring, urbex of UE is het doorzoeken van producten van onze beschaving die voor de meeste 'normale mensen' niet toegankelijk zijn. De term Urban exploring is Engels en betekent letterlijk 'het onderzoeken van het urbane (=stedelijke)', maar het kan zich net zo goed op het platteland afspelen. Urban exploring wordt beoefend door Urban explorers."


Afgelopen weekend niet op het platteland maar juist in de stad, in Dordrecht wel te verstaan. Urban Explorers 2009 is weer een feit. Met heel veel mooie muziek maar helaas ook wat tegenvallers. Lees en kijk mee naar ons verslag van het mooie festival wat Urban Explorers heet.


Locatie: Energiehuis
Tijd: 21:00
Artiest: Mira Calix - Set against strings.

Ook al staat deze vrouwelijke artiest van het Warp label al zo vroeg op de avond in de prachtige oude fabriek is het toch aardig vol. Iedereen maakt het zich gemakkelijk door zittend een plaatsje te nemen op de vloer. Mira wordt vanavond bijgestaan door strijkers van het London Sinfonietta. De muziek van de strijkers klinkt mooi en donker bij de set van Mira. Als je zittend op de grond het geluid van water en piano hoort, om je heen de versterkende tonen van viool en cello hoort en voor je de prachtige meerdere lagen beelden op het grote scherm ziet, kun je niets anders dan genieten. Een rustige opening van Urban Explorers 2009
http://www.miracalix.com


Locatie: Popcentrale
Tijd: 21:30
Artiest: It's a musical

In het programma boekje van Urban Explorers word de band it's a musical uit Duitsland omschreven als de vrolijkste band op Urban Explorers. Ik persoonlijk vond de vrolijkheid ver te zoeken. Met de simpele keyboard deuntjes weet de band niet te boeien. Zelfs de ironische teksten weten geen glimlach op mijn gezicht te toveren. De band krijgt één nummer de ondersteuning van de trompetist van de IJslandse band Borko. Even lijkt het spannend te worden maar al snel valt de band weer terug in zijn monotome geluid.
http://www.itsamusical.com


Locatie: Energiehuis
Tijd: 22:30
Artiest: Ryoichi Kurokawa

Kurokawa is een audiovisueel mediakunstenaar uit Osaka, Japan. Zijn project van vanavond: Rheo is er één om bij geweest te moeten zijn. Wat een prachtige vertoning van geluid en beeld. Zijn concert wordt uitgevoert voor drie schermen. Op de schermen smelten digitale beelden om tot prachtige natuurlandschappen. De japaner is een kunstenaar met een grote K. De opbouw in zijn elektronische muziek kent een gigantisch bombastisch hoogtepunt wat je dik kippevel geeft. De japanner mag zich met trots de beste artiest van de avond noemen en misschien wel van het hele festivalweekend.
http://www.ryoichikurokawa.com