anderson neemt clip op in Hollywood

en tourt de wereld over

persbericht ,

Het zijn drukke tijden voor het Nederlandse indiepop duo 'anderson'. Vorige week kwam anderson's tweede album 'It Runs In The Family' uit in Amerika en deze week vliegt de band naar Japan, vervolgens naar Noorwegen, Zweden en Amerika. Alsof dit nog niet genoeg is, lanceert anderson deze week een tweede single, 'Michael * Running On The Asphalt', waarvan de videoclip werd opgenomen in Hollywood.

en tourt de wereld over

Het zijn drukke tijden voor het Nederlandse indiepop duo 'anderson'. Vorige week kwam anderson's tweede album 'It Runs In The Family' uit in Amerika en deze week vliegt de band naar Japan, vervolgens naar Noorwegen, Zweden en Amerika. Alsof dit nog niet genoeg is, lanceert anderson deze week een tweede single, 'Michael * Running On The Asphalt', waarvan de videoclip werd opgenomen in Hollywood.

In Nederland begint het spreekwoordelijke balletje voor anderson al aardig te rollen, maar ook wat betreft aandacht in het buitenland heeft het duo weinig te klagen. Na eerdere releases in de Benelux, Duitsland en Japan, maakten de twee heren van anderson met It Runs In The Family afgelopen week hun debuut in de Verenigde Staten, via het in Los Angeles gevestigde label Urband and Lazar Records. De eerste reacties aan de andere kant van de oceaan zijn louter positief, een aantal bekende blogs (The Yellow Stero, Metro Weekly, Hollyscoop, Surviving The Golden Age) schreven al zeer goede reviews over de plaat, het album stond in de luisterpaal van Spinner.com en op de populaire download site Amiestreet.com behaalde anderson een top-10 notering.

Terwijl de eerste Amerikaanse reacties binnen komen, staat anderson aan de vooravond van een heuse World Tour. Op 17 juni vliegt anderson alweer voor de tweede maal naar Japan voor een tour van vijf optredens, vervolgens naar Noorwegen en Zweden voor een aantal zomerfestivals en aansluitend naar Amerika voor een Westcoast album release tour van twee weken. Daarna volgt nog een heel aantal Europese zomerfestivals, in Zweden, Slowakije, Duitsland en Nederland.

Ondanks het feit dat anderson zo veel tijd doorbrengt in het buitenland, wil de band de aandacht in Nederland niet laten verslappen, vandaar dat deze week de tweede single Michael * Running On The Asphalt gelanceerd wordt. Deze song is geinspireerd door het leven on the road; het doorbrengen van slapeloze, nachtelijke uren in drukke wereldsteden als Tokyo en Los Angeles. De videoclip van deze single werd in maart van dit jaar opgenomen in Hollywood en geregisseerd door de jonge talentvolle regisseur Matthew Stubstad (www.stubstadfilms.com). De videoclip is vanaf vandaag te bekijken op Youtube.

In de herfst van 2008 kwam It Runs In The Family al uit in de Benelux. Het album kreeg zeer positieve recensies in de Vaderlandse media en de single Trevor * On The Dancefloor kreeg veel airplay op Radio 3FM en Kink FM. Bovendien was de videoclip van Trevor drie maanden in rotatie op MTV Brand New. Afgelopen november kwam het album via Thistime Records ook uit in Japan.

Anderson tourdata:
19.06 K*D Japon - Nagoya (JP)
20.06 Club Funzone - Tokushima (JP)
21.06 Club Mars - Okayama (JP)
22.06 Horie Club Vijon - Osaka (JP)
23.06 Shibuya O-Nest - Tokyo (JP)
01.07 Seaside Festival - Risoya (NO)
02.07 Gulbranna Festival - Halmstad (SE)
07.07 Album Release Party @ U&L Records - Los Angeles CA (USA)
08.07 Roxy - Los Angeles CA (USA)
10.07 Epic - Ventura CA (USA)
11.07 Lestat's - San Diego CA (USA)
12.07 Rockit Room - San Francisco CA (USA)
13.07 Instore IODA Records - San Francisco CA (USA)
14.07 The Revolution - Ashland OR (USA)
15.07 Someday Lounge - Portland OR (USA)
16.07 Mix Lounge - Seattle WA (USA)
17.07 TBA - Bend OR (USA)
23.07 Youth Camp Festival - Borås (SE)
24.07 Strand Festival - Oskarshamn (SE)
31.07 Private Party - Rotterdam (NL)
01.08 Freakstock - Borgentreich (GER)
06.08 Campfest - Presov (SK)
08.08 Frizon Festival - Orebro (SE)
21.08 Flevo Festival - Bussloo (NL)
27.08 Zomerparkfeest - Venlo (NL)
02.09 Dot Club - Berlin (GER)
03.09 Tower - Bermen (GER)
04.09 Jugend Kultur Festival - Solingen (GER)
05.09 Club Zooma - Plauen (GER)
11.10 Tivoli De Helling - Utrecht (NL)
27.11 Plein 79 - Den Bosch (NL)
28.11 De Stulp - Renesse (NL)