NADARA GIPSY WEDDING BAND

gipsy-grooves from Transylvania

persbericht ,

De hippe zangeres, accordeoniste en circusartieste Alexandra Beaujard uit Frankrijk ontmoette op haar reizen met muilezel en huifkar veel voortreffelijke zigeunermuzikanten in de steden en dorpen van Transsylvanië. Met de besten vormde zij een nieuwe formatie en veroverde daarmee de wereldpodia.

gipsy-grooves from Transylvania

Zondag 1 februari Pontonnier, Houttuinen 32-C Dordrecht

Aanvang 16.00 uur entree € 12,-/ CJP/Pas 65+/leden Rainbow: € 10,-

 

De hippe zangeres, accordeoniste en circusartieste Alexandra Beaujard uit Frankrijk ontmoette op haar reizen met muilezel en huifkar veel voortreffelijke zigeunermuzikanten in de steden en dorpen van Transsylvanië. Met de besten vormde zij een nieuwe formatie en veroverde daarmee de wereldpodia. Nadara Gipsy Wedding Band speelde in de film "Transylvania" van Toni Gatlif, op het Sziget-festival in Budapest, het filmfestival in Cannes, in het Tropenmuseum, het Concertgebouw en vele andere internationale podia.

 

Sinds Taraf de Haidouks weten we waar roma-muzikanten goed in zijn: dóórgaan in feestvieren, dóórgaan in het opzwepen van hart en ziel, dóórgaan met een optimisme waar zelfs de grootste zuurpruim nog van gaat glimlachen. De mix tussen gipsy-roots, Roemeense buikdansmuziek en Hongaarse volksmuziek heeft geleid tot een muziekstijl die iedereen bij de kladden pakt. Dorpsmuzikanten werken samen met stadsmuzikanten. Hongaarse melodieën worden versierd op zigeuner wijze en omgekeerd. Traditionele instrumenten (viool, altviool en contrabas) spelen samen met “moderne instrumenten” (saxofoon, gitaar, accordeon, cimbaal). En alles in up-tempo! Daar kun je niet stil bij blijven zitten. Nadara is niet alleen een orkest, de musici laten zien dat ze ook voortreffelijke dansers en zangers zijn.

 

Het Rainbow Music concert begint om 16.00 uur en vindt plaats in De Pontonnier aan de Houttuinen 32-C in Dordrecht. Meer info: www.pontonnier.nl en Rainbow Productions tel.078-6484562.

 

Alexandra Beaujard: zang, accordeon, dans
Loan Ciorba: zang, dans
Ferenc Tocila Iambor: viool, dans

Petre Ciurar saxofoon, dans

Relu Merisan: cimbaal
Gergely Köllö: kontra
András Fodor gitaar
Tibor Gondos: contrabas
Arabella Lakatos: dans