Bibelot Band Boost 2009

pop/rock ronde!

Jasper van Dorp ,

De vierde ronde van de Bibelot Band Boost 2009 vond plaats op zaterdag 24 januari. Net als in de eerste voorronde kregen vijf bands uit de categorie pop/rock een kans om een plek in de halve of hele finale te verdienen.

pop/rock ronde!

De vierde ronde van de Bibelot Band Boost 2009 vond plaats op zaterdag 24 januari. Net als in de eerste voorronde kregen vijf bands uit de categorie pop/rock een kans om een plek in de halve of hele finale te verdienen.

Het meest opvallende aan de eerste band Love Juice was zonder twijfel de presentatie. Zanger Willem beweegt als een soort Mick Jagger over het podium en ook associaties met The Darkness waren onvermijdelijk. De volle overtuiging waarmee hij het bracht voorkwam dat het te fout werd. Wel bleef de rest van de band achter qua presentatie en was het samenspel nog rommelig. Ook moeten de melodieën pakkender.

Het Dordtse Disfunction bracht stevige alternatieve rock in de stijl van o.a. Deftones. Muzikaal was het degelijk, en de songs waren afwisselend en dynamisch opgebouwd. Wel kunnen de refreinen betere melodieën gebruiken. De podiumpresentatie was overtuigend en er was voldoende interactie met het publiek.

Instrumentale funkband Bimemwa (voorheen Stoere Jongens Krentebrood) verraste met een zeer hoog muzikaal niveau. De jonge bandleden beheersen hun instrument uitstekend en de dansbare songs waren goed, met veel dynamiek en interessante maatwisselingen. De podiumpresentatie was als geheel nog wat statisch, maar dat werd muzikaal ruimschoots gecompenseerd.

Rockband Young & Desperate had wél een enthousiaste presentatie. Zangeres Simoon heeft bovendien een goede stem, hoewel haar uithalen niet altijd zuiver waren. Grootste positieve punt van deze band waren de songs; de melodieën waren origineel en catchy. Instrumentaal gezien moet de band echter nog werken aan de sound, het was grotendeels een brei en de muzikanten vormden nog niet één geheel.

Het Rotterdamse Allison sloot de avond af. De band bracht melodieuze pop/rock, waarin hier en daar invloeden van de britpop te horen waren. Muzikaal klonk de band degelijk en ervaren, maar de presentatie deed wat plichtmatig aan. Daarnaast ontbrak in het merendeel van de songs een eigen geluid. Slechts op enkele momenten kwam experimenteerdrift naar boven, wat verfrissend werkte. Hier zou de band wat meer mee moeten doen.

Na juryberaad bleek Bimemwa de meeste punten te hebben verdiend, waardoor deze band zich heeft geplaatst voor de finale. De overige bands die zich al geplaatst hebben zijn Simply Us, Defuse en Offhanded.

De publieksprijs ging naar Disfunction, waarmee deze band een plek in de halve finale heeft verdiend. Ze zullen het dan opnemen tegen o.a. What About Amy, Traktor en Andere Koek.

De vijfde en laatste voorronde van de Bibelot Band Boost is op zaterdag 28 februari. Het thema is dan "Urban".