Zintuig!

met Corbelijn en Here's To Oliver.

persbericht ,

Singer-songwritermiddag op zondag 20 December met de nieuwe singersongwriter sensatie, Corbelijn!

met Corbelijn en Here's To Oliver.

Singer-songwritermiddag op zondag 20 December met de nieuwe singersongwriter sensatie, Corbelijn!

*Here's To Oliver* Een groot succes op de popparade, wederom te bewonderen bij Zintuig.
Here’s To Oliver bestaat uit Shanna en Merit, twee vrolijke jonge meiden die opgetogen, frisse popliedjes maken. Met hun piano reizen zij het land door en vrolijken de boel op met catchy liedjes en stemmen die om elkaar heen dansen. De meiden leerden elkaar kennen op de Rockacademie in Tilburg, waar Shanna zang studeert en Merit songwriting. Ze zijn dol op kersencake, pizza hawaii en enthousiast publiek! Binnenkort verleggen ze hun grenzen naar Londen! Zijn ze in jouw buurt, ga ze dan snel zien!<
http://ongekendtalent.nl/user/36470>.

*Corbelijn* - /laat·bloei·er de; -s m,v iem die laat tot ontwikkeling komt. Van Dale: wee·moed de; m zacht-treurige stemming. Vernoemd naar hoofdpersoon Maarten Corbelijn uit de roman 'Stoom' van Willem van Toorn probeert Corbelijn de weemoed te vangen in hun liedjes.Corbelijn-liedjes zijn sober, glijden als het ware voorbij. Er is bewust gekozen voor een bijna lege invulling. Een verdwaalde mellotron, een cello, een verstopte piano, nergens over de grens, maar altijd aanwezig is die zacht-treurige stemming van de weemoed.

Eind 2005 richt Ron Valeri Corbelijn op. Samen met Jean-Marie Tournier en Norbert de Jong begint hij met het schrijven en opnemen van kleine, akoestische liedjes. Eind 2006 belandt een van die demo's 'Becoming Time' bij Frans Hagenaars. Hagenaars bood aan om samen met hem in zijn Sound Enterprise studio een album op te nemen. Dat aanbod resulteerde uiteindelijk in tien opgenomen Corbelijn-liedjes. Waarna Darius van Helfteren de nummers masterde. Het is dan ondertussen al 2009.

Lange tijd was Corbelijn een klein en stil gehouden geheim, maar nu onder de vleugels van Dying Giraffe Recordings, kan de ware liefhebber Corbelijn vinden en koesteren.
http://www.myspace.com/corbelijn

Zintuig is op zondag 20 december, deur open 15.30, Aanvang 16.00 uur. vanaf 20.00 knalt Bobby Kinghe uit in de popcentrale met  de voorstelling 'Tamango' 


Popcentrale, lijnbaan 151, Dordrecht, entree is gratis