Drechts popmuziektalent presenteert zich tijdens Popschool Live!

meer dan 200 popmuzikanten actief tijdens popschool live! concerten

persbericht ,

Het is weer zover! De eerste optredens van onze Popschoolbands. Van donderdag 10 december t/m zaterdag 19 december zullen alle Popschoolbands een geweldig optreden geven. Deze editie is speciaal omdat wij dit jaar een record aantal bandjes hebben. Dit jaar zijn er maar liefst 43 bands van verschillende leeftijden. Op deze avonden zijn bands van beginnend tot groot talent en van jong tot oud te zien en te horen. Diverse muziekstijlen zoals pop, rock, funk, soul, blues, punk en metal komen aan bod dus niemand hoeft zich te vervelen.

meer dan 200 popmuzikanten actief tijdens popschool live! concerten

Het is weer zover! De eerste optredens van onze Popschoolbands. Van donderdag 10 december t/m zaterdag 19 december zullen alle Popschoolbands een geweldig optreden geven. Deze editie is speciaal omdat wij dit jaar een record aantal bandjes hebben. Dit jaar zijn er maar liefst 43 bands van verschillende leeftijden. Op deze avonden zijn bands van beginnend tot groot talent en van jong tot oud te zien en te horen. Diverse muziekstijlen zoals pop, rock, funk, soul, blues, punk en metal komen aan bod dus niemand hoeft zich te vervelen.

                                                                          

Wat is dé Popschool? 
In de  Popschool kan je met andere muzikanten in een band spelen, jammen en muzieklessen volgen. Zit je al in een band en wil je professioneler worden en/of tips krijgen voor je teksten, songstructuur en podiumpresentatie, kun je bandcoaching krijgen.

Je krijgt bijvoorbeeld adviezen over het instuderen van covers en het schrijven van je eigen nummers. Bandcoaching geeft je hulp bij de voorbereidingen van een studio-opname. Coaching op maat bieden wij aan voor  gevorderde bands, Zo worden bands zoals Scotch, Disfunction en DIRT gecoacht door één van professionele coaches en zijn zij bezig met het maken van Full lenght CD’s  en videoclips. Meer weten over de Popschool: www.popcentrale.nl 

 

Het programma van Popschool Live!

Donderdag 10 december

Deze avond mogen onze jongste bandjes, boordevol talent met spetterende shows, het startsein geven voor onze Popschool Live 5-daagse. Op deze avond zijn o.a. te bewonderen: Purple Stars, The Lucky Birds, Legends Never Die, Definitely Maybe, The Dark Demons, Win or Fail, The Shorts, Distinctive, Energize!, Dilema. Ook zal deze avond BOOOM!! Optreden. BOOOM!! is een explosieve band met twee charmante zangeressen, twee gitaristen, toetsen , bas en drums. Ze spelen stevige pop van o.a. Avril Lavinge, Linkin Park en Green Day. Ze rocken, springen, grooven, zingen en gaan helemaal los. Pas  op Explosie Gevaar! 

Deuren open: 18.30 aanvang: 19.00

 

Vrijdag 11 December

Tijdens onze tweede avond wordt het een stuk ruiger. Tijdens onze LOUD editie van Popschool Live! zullen: Landslaught, Omnivore, Disfunction, Blackfire, Kipkorn, The Remains of.. en Scallywagger aanwezig zijn.Omnivore is een band uit Dordrecht die zich niet vast laat pinnen door één genre te spelen. De band bestaat uit vier enthousiastelingen die hun ‘musical roots' allemaal in een ander genre hebben liggen. Combinaties van funky riffs met double bass-geweld zijn dus ook niet vreemd in het repertoire van deze alleseter. De vier grootste invloeden zijn dan ook: Blues, Rock, Funk en Metal. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden hoe dit alles tot één geheel wordt gesmeed, kom dan gerust even kijken vrijdag.

Deuren open: 20.00 aanvang: 20.30

 

Dinsdag 15 December

Dinsdag 15 december gaat ons jong talent jullie vermaken met de sounds van Pop/Rock. Lekker Belangrijk, Liquid Foam, Testbeeld, The 7 Devils, No Fear, July and the Jets, Pixelface, Think About it, Stuff, Rise up, Monstercrab, Squall en Smoove it ft. Popschool horns hebben een spetterende show voorbereid.

Deuren open: 18.30 aanvang: 19.00

 

Vrijdag 18 December

Vanavond wéér genieten van meer Pop Rock bandjes. Vanavond zullen andere creatievellingen het podium beklimmen. Bijdehans is een band van vijf jongens die experimenteren met verschillende Rock stijlen. Met invloeden van Lenny Kravitz, Led Zeppelin, Nirvana en Metallica wil deze band laten zien dat ze kunnen Rocken. Op het podium geven ze een energieke krachtige show. Bijdehans zal samen met Nerv, Uber Doomed, Boobytrap, The Lighters, Appelsauce en nog meer bands deze avond vullen.

Deuren open: 20.00 aanvang: 20.30

 

Zaterdag 19 december

Vanavond zal naast de muziekstijlen Pop Rock ook Funk aan bod komen. Tevens onze laatste avond van PopSchool Live!. Net als de voorgaande avonden is er deze avond ook een hoop talent op het podium. B and Her GC, Dirt, Frkn’Loud, Bloesjes en Rokken, Passievrucht en No time to Loose gaan er samen voor zorgen dat Popschool Live! 2009 niet makkelijk vergeten wordt.

Deuren open: 20.00 aanvang: 20. 30

 

Popschool Live! vindt plaats vanaf 10 t/m 19 december in de Popcentrale, Lijnbaan 151 te Dordrecht. De entree is gratis, kijk voor meer informatie op www.popcentrale.nl.