Bibelot Band Boost: 3de voorronde

Punk/ska

Jasper van Dorp ,

De 3e voorronde van de Bibelot Band Boost 2009/2010 vond op 12 december plaats in Bibelot te Dordrecht. Ditmaal was het thema "punk/ska". Ska was er echter niet te ontdekken, waardoor het een puur punkavondje werd voor het publiek.

Punk/ska

De 3e voorronde van de Bibelot Band Boost 2009/2010 vond op 12 december plaats in Bibelot te Dordrecht. Ditmaal was het thema "punk/ska". Ska was er echter niet te ontdekken, waardoor het een puur punkavondje werd voor het publiek.

De eerste band die een poging mocht doen om een plek in de finale te behalen was Tales of Ale. De folk-punk/metal van deze band zorgde meteen voor de juiste sfeer, mede geholpen door de enthousiaste presentatie van de zanger. Muzikaal viel er echter een hoop te verbeteren en de songs kunnen meer afwisseling en creativiteit gebruiken.

De snoeiharde post-hardcore/punk van Meet the Storm stond als een huis. Muzikaal was het dik in orde en de presentatie was uitstekend. Op het gebied van originaliteit scoorde Meet the Storm geen hoge ogen, maar op alle andere fronten maakte de band grote indruk.

In tegenstelling tot de voorgaande bands speelde Too Loud for Granny wel ouderwetse punkrock. De band werd nogal tegengewerkt door technische problemen, maar dit werd goed opgelost. Muzikaal gezien kan het allemaal wat beter en de songs kunnen wat pakkender. Er werd nog een dappere poging gedaan tot een ska-nummer, maar dit kan de band voortaan beter achterwege laten.

Ook Question Mark koos voor pure punkrock en was muzikaal nog best interessant. De zanger had echter maar een klein bereik en de set werd daardoor naar het einde toe wat saai. De band speelt ook nog niet strak genoeg om lang te kunnen boeien.

De afsluiters van Appendix hadden wel een aardige show, maar de band speelde totaal niet strak. Op het gebied van de zang en samenspel moet de band nog hard aan de slag!

Na optelling van de punten werd Meet the Storm door de jury aangewezen als winnaar van de avond. Hierdoor staat deze band in de finale op 24 april 2010. Met een overgrote meerderheid van de publieksstemmen werd Tales of Ale de winnaar van de publieksprijs, waardoor de band een plek in de halve finale heeft verdient.

De volgende rondes van de Bibelot Band Boost:

23 januari 2010: 4e voorronde (various)
20 februari 2010: 5e voorronde (pop/rock)
27 maart 2010: halve finale
24 april 2010: finale