The Animals en Spencer Davis

de grote uitsmijters van het Big Rivers

persbericht ,

Ondanks dat het lang onzeker is geweest of het Dordtse Academica Big Rivers Festival, door de effecten van de financiële crisis, wel door kon gaan is de organisatie er in geslaagd een mooi en aantrekkelijk programma te presenteren. Het Academica Big Rivers vindt plaats van 9 tot en met 19 juli.

de grote uitsmijters van het Big Rivers

Ondanks dat het lang onzeker is geweest of het Dordtse Academica Big Rivers Festival, door de effecten van de financiële crisis, wel door kon gaan is de organisatie er in geslaagd een mooi en aantrekkelijk programma te presenteren. Het Academica Big Rivers vindt plaats van 9 tot en met 19 juli.  Dit jaar zullen op zondagmiddag de grote jaren 60 acts, Spencer Davis en de legendarische Animals het festival afsluiten. Zij leverden tientallen hits. Met The Beatles en the Rolling Stones regeerden zij jaren lang de hit lijsten. Deze middag zal trouwens toch al door de jaren 60 worden beheerst op het Statenplein. de warming up zal namelijk verzorgd worden door de  De Hongaarse band the Blackbirds. Zij zijn een echte Beatles tribute act.

Op vrijdag zullen Edison winnares Sabrina Starke en Def P & the Beatbusters  het publiek moeten gaan trekken. Zaterdag komt de meest vooraanstaande skaband  the Toasters het Scheffersplein onveilig maken met hun aanstekelijke ska muziek, terwijl op het Stadhuisplein de zigeuner jazz van the jonge Basily Boys te horen zullen zijn. Zondagmiddag wordt het wederom feest op de Grote Kerkstuin, dan treedt daar de Spaanse ska sensatie Desorden Publico op.

Ruim 50 bands zullen, ondanks alle financiële perikelen, optreden tijdens het 3 dagen durende gratis toegankelijke Big Rivers. 5 grote podia in het centrum van het historische Dordrecht en verschillende binnenpodia, waaronder poppodium Bibelot, zullen het 10 dagen durende cultuurfeest afsluiten. Op zaterdag 18 juli is er in het winkelgebied tevens veel muzikaal straattheater te vinden. In 2008 bezochten ruim 80.000 bezoekers het festival. In de dagen voorafgaand aan het muziekfestival vindt er een Filmfestival, een poëzie feest en ook nog de Operade plaats.

De organisatie rekent dit jaar op een publieks toeloop van  meer dan 100.000 bezoekers. Het festival kreeg onlangs de Status Aparte toegekend van de gemeente Dordrecht. Wat er mee heeft aangegeven dat het festival de komende jaren mag gaan doorgroeien tot een van de meest aansprekende evenementen van de stad.