Stoner Festival

17&18 april

persbericht ,

Drivebywire, Tank 86, DeWolff, The Machine, Orange Sunshine, Wilsum & Dexter Jones Circus Orchestra

17&18 april

Vrijdag 17 April


Drivebywire
Ze hebben de laatste plaat uitgebracht in oktober waarna een zeer succesvolle clubtour door alle grote zalen in Nederland volgde. Nu maken ze zich op voor het festival seizoen en daarvoor word afgetrapt in Elektra waarna het zeer druk bezochte bevrijdingsfestival in Zwolle volgt. Deze heren en dame gaan hard en staat garant voor een ongelofelijk doses dikke Rock´n Roll!
http://www.myspace.com/drivebywire

 

Tank 86, Keiharde instrumentale stoner er is geen andere omschrijving die de lading van de band beter zal dekken! De band is geboren in het jaar 2008 als zoon van Karma to Burn en The Sword. Een ongelofelijk vette DNA combinatie die er wel voor moest zorgen dat er een ontzettend vette stoner band uit voort zou komen! De band is jong, de artiesten ervaren en de muziek van hoogstaand niveau. Voor de meeste bezoekers word het allemaal net iets te veel van het goede, zoveel muzikaliteit dat je overdonderd word door deze heren. Menig muzikant heeft na het zien van deze band de zaal met een minderwaardigheidscomplex verlaten. Alle rede om deze band op het stoner festival van JC Elektra neer te zetten!
http://www.myspace.com/tank86rock

 
DeWolff heeft in 2008 de landelijke finale van Kunstbende gewonnen en was de eerste band in de Kunstbende-geschiedenis waarbij de jury geen enkel punt van kritiek had. In november 2008 speelde DeWolff live bij De Wereld Draait Door en brak door voor het grote publiek in Nederland. DeWolff is een absolute sensatie met hun deels geïmproviseerde nummers. Het heeft stijl, het speelt hard en het speelt met passie: dat is DeWolff!
Het hele land zal de komende zomer de rockende klanken van DeWolff om z´n oren geslingerd krijgen. Geen festival geen podia ontbreekt aan de lijst met optredens, van het zuidelijkste puntje in Limburg tot in het noordelijkste deel van Friesland zal er gerockt worden met de heren van DeWolff!!
http://www.myspace.com/dewolff

 


Zaterdag 18 April

 
The Machine, een band die geen onbekende meer is in de stoner beweging in Nederland. Ze hebben onder andere de Kleine Prijs van de Alblasserwaard gewonnen en de heren hebben inmiddels een platendeal te pakken. De 2e plaat Solar Corona zal worden uitgebracht door Nasoni Records. Verder zullen de heren van The Machine aankomende zomer een tour door Duitsland maken!
De heren zullen op het kleine podium spelen tussen de andere bands door om zo heel de avond te vullen met de beste stoner uit binnen en buitenland!
http://www.myspace.com/themachineband

 
Orange Sunshine, Volgens de officiële biografie is het debuutalbum Homo Erectus opgenomen in 1969 onder supervisie van de Amerikaanse producer Abe Kesh. In werkelijkheid ontstaat Orange Sunshine rond 2000. Het trio uit Den Haag speelt luide psychedelische rock in de stijl van Blue Cheer.
Ze staan als eerste op het podium en zullen daarmee de lat erg hoof leggen voor de rest van avond. Ze spelen hard keihard zo hard dat je broekspijpen staan te wapperen!
http://www.myspace.com/orangesunshinerocks

 
Wilsum, Keiharde jaren '70 rock´n roll die geinspireerd is door Grand Funk Railroad, Blue Cheer en alle andere Rock legendes. Hun plaat is geproduceerd door Guido Aalbers bekend van de samenwerkingen met onder andere Coldplay, Franz Ferdinand en Angie Stone. Tegelijk met deze release zijn de helden van Wilsum vereeuwigd in de vorm van een stripboek. De veelzijdigheid en de absolute kwaliteit van de band en het team er omheen zorgt er mede voor dat Wilsum een band is van internationale klasse!
http://www.myspace.com/wilsum
 

Dexter Jones Circus Orchestra (SE) tot voor kort het best bewaarde Rock geheim van Zweden. Ze brengen een groovend type rock muziek met roots diep in de jaren '70. Zeer technisch en muzikaal passen de noten als een puzzel inelkaar.

Lovende recensies in onder andere OOR en RockTribune vergeleken deze Zweedse band met Masters Of Reality, Kings Of Leon en Mammoth Volume.
Een schitterende band met 2 gitaristen op het podium plus een bassist. Een zeer gedisciplineerde groove machine, waar de muzikanten elkaar de ruimte laten om wat leuks te doen, en samen los gaan! En als grote verrassing nemen de heren niemand minder dan Mathew Bethancourt van Josiah mee als gast muzikant!

Dit is hét enige optreden dat ze zullen weggeven in Nederland en dat maakt het tot een absoluut fantastische afsluiter van Elektra’s Stoner Festival!
http://www.myspace.com/dexterjonescircusorchestra

 

De kick-off vindt plaats op vrijdag avond 17 april om 21.00 uur
Dagkaarten voor het Stonerfestival kosten slechts 10 euro

Weekendkaarten zijn 18 euro.
Voor voorverkoop mail naar info@elektra-sliedrecht.nl

 
JC Elektra
Stationsweg 4 Sliedrecht

www.elektra-sliedrecht.nl