Winne & Blaxtar

'Pomp die shit'

tekst : Jermaine Berkhoudt, fotos : Gertjan van Zon ,

Verwachtingen? Zeer hoog, kennende de "headliners" van de avond: Winne en Blaxtar! En Kzer en Kaper gaan het voorprogramma rocken als één van de half Dordtse beloftes van onze tijd.


'Pomp die shit'

Verwachtingen

Verwachtingen? Zeer hoog, kennende de "headliners" van de avond: Winne en Blaxtar! En Kzer en Kaper gaan het voorprogramma rocken als één van de half Dordtse beloftes van onze tijd.

 

20:00 uur: In de zaal is het nog redelijk stil. Hier en daar lopen al wel wat potentiële toeschouwers. De meeste mensen, inclusief de act die de avond gaat starten, zijn boven in de rookruimte van Bibelot. Een matig begin. Om 20:30 uur komt de boel langzaam op gang. "Van Dordt naar Muiden", zoals Kzer en zijn IJmuidense compagnon Kaper het mooi brengen. We worden vriendelijk door het duo verzocht het midden van de dansvloer te vullen, maar dat verloopt wat moeizaam. Dit was de eerste keer dat ik Kees a.k.a. Kzer op heb zien treden en het voldeed zeker aan mijn verwachtingen. Ze gaven een goede show weg, ondanks het kleine beetje aanwezige publiek dat niet zo enthousiaste leek te zijn. De flow was lekker jongens, petje af. 

Om 21:30 uur is de tijd aangebroken voor Blaxtar (Rayn Music) om zich van zijn beste kant te laten zien. Hij staat voor de tweede keer in Bibelot. En zoals verwacht zijn de meeste mensen in de zaal gekomen om deze man zijn ding te zien doen. Hij barst, spat, of beter gezegd brandt los met zijn energieke performance zoals we dat gewend zijn van Blaxtar. Hij geeft een mix van klassiekers, nieuwe tracks en zelfs een Engelstalige verse weg. Hij wordt bijgestaan door Manu, een opkomende naam in de scène die heeft getekend bij Blaxtar's eigen label Rayn Music. "Gooi nou je hand op", zoals Blaxtar dat mooi zegt, is bijna niet nodig want alle handjes gingen de lucht in. Kortom Blaxtar staat garant voor een explosieve vibe! 

"Oh my god, waar moet ik beginnen?" 'Top 3 MC', 'Proost', 'Pomp die shit', 'Geef acht'... Dat Winne (TopNotch) de shit is was al langer bekend, en bij het publiek is ook duidelijk bekend dat niemand aan het eind van de avond een stem over heeft van het meeschreeuwen op de tracks die DJ Superior aan elkaar spint. "De Generaal", zoals Winne zichzelf vaak noemt, wordt bijgestaan op het podium door Feis, Crimson (A&C), en Mills. Blaxtar is gezegend met een gezonde dosis ABN. Voor het nummer 'Proost' begint delen de "Eckte Mannetjes" drank uit, wat zorgt voor een uitbundige reactie van het publiek. Het constante geschreeuw om 'Pomp die shit' geeft duidelijk weer dat alle mensen wel bekend zijn met het repertoire. Er wordt aan één stuk door gesprongen, geduwd, gerapt en gebounced, een mooi staaltje werk van de "Rotterdamse trots". De avond verloopt verder ook feilloos, ondanks het feit dat Feis even een kleine blackout krijgt en zijn tekst even niet meer herinnert. Ik geef deze formatie voor de show van vanavond dan ook dikke "Thumbs Up".  
 


Conclusie:

Krachtige performance's. Het enige gare was dat de muziek tussen door totaal niet paste bij de acts van de avond. Maar wat wil je, je kan niet alles hebben toch?